urednistvo@preteklih24.si

Delavec pri montaži klime padel v globino 8 metrov in se hudo poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 227 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 56 dogodkov, s področja javnega reda in miru 61 dogodkov in s področja prometne varnosti 52 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 8 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan kolesar. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju in 17 krat v zasebnem prostoru.

Med 22. 7. 2020, od 6. ure in 23. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Laz pri Predgradu, Ribnice, Vidma, Pijave Gorice in Ljubljane izsledili in prijeli 43 tujcev (drž. Maroka, Egipta, Pakistana, Bangladeša, Libije, Toga in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Lavrici je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Cube, oranžne barve . Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V okolici Vrhnike je bilo vlomljeno v tri gradbene kontejnerje od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za več tisoč evrov škode.

Pri vlomu v stanovanje prijet osumljenec:

20. 7. 2020, nekaj pred 19. uro so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Bežigrada, kjer je bil prepoden storilec. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z orodjem na vzvod odprl zaklenjena vrata in tako vlomil v stanovanjsko hišo, jo pregledal, vendar iz nje ni ničesar odtujil, saj je zbežal po sproženem alarmu. Pri begu ga je zalotili občan ter ga skušal zadržati, a mu je osumljeni pobegnil. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je dejanja utemeljeno osumljen 65 letni moški iz Krškega. Osumljencu je bila odvzeta prostost in je bil včeraj zaradi suma kaznivega dejanja velike tatvine priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno tožilstvo. Osumljenec je bil v preteklosti že obravnavan za podobna kazniva dejanja.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini na območju Šiške. Do sedaj neznana storilka je na domu zamotila starejšo oškodovanko s ponudbo o zdravstvenih pripomočkih. Med tem je iz hiše odtujila nakit in denar ter lastnico oškodovala za okoli 1.500 evrov. Opis storilke: močnejše postave, oblečena v zelenkasto majico in pisane svetle hlače. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Požar:

Včeraj, nekaj po 17. uri so policisti bili obveščeni o požaru na ostrešju gospodarskega poslopja v Prevaljah v občini Lukovica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do požara zaradi udara strele v ostrešje objekta. Požar so pogasili gasilci, pri pa je nastala velika materialna škoda. Iz hleva v gospodarskem poslopju so bile rešene vse živali. Dve osebi sta bili zaradi vdihavanja dima s kraja odpeljani z reševalnim vozilom.

Nesreča pri delu

Včeraj, okoli 13.30 so bili policisti obveščeni o nesreči pri delu na območju Bežigrada. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je delavec pri montaži klime padel z višine okoli 8 metrov na tla. Pri delu ni uporabljal zaščitne opreme. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. O dogodku je bil obveščen tudi delovni inšpektor, ki se je ogleda udeležil skupaj z državno tožilko in preiskovalno sodnico. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja in bo o vseh
ugotovitvah obveščeno pristojno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 16.30 se je v Ribnici zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene vožnje preblizu robu trčil v stebriček, padel in se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 1.10 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 16.40 se je na ulici Krivec v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in mopedist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet iz parkirišča, odvzel prednost vozniku mopeda. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.