urednistvo@preteklih24.si

Z 2,40 promila alkohola v krvi, povzročil prometno nesrečo

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 330 klicev, od tega 106 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 13 kaznivih dejanj,
– 13 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 3 osebe lahko telesno poškodovale,
– 5 povoženj živali,
– 1 kršitelju cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 14 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 10 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve,
– 1 kršitelju so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA….

Včeraj popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku dva državljana Nemčije, ki sta z osebnim avtomobilom švicarskih registrskih oznak prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so ju oglobili.

…ČEZ ENO URO ŠE DVA

Uro kasneje so imeli policisti PP Gorišnica na istem mestu v postopku dva državljana Hrvaške, ki sta z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so ju oglobili.

PRIJELI DVA TUJCA

Sinoči, ob 23.20 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili 2 skrita državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Postopek s tujcema še teče.

ODTUJIL DELE LETALA

Neznani storilec je med 14. in 21. 7. 2020, na letališču v Moškanjcih, prerezal obe ključavnici obešanki na muzejskem vojaškem letalu. Iz letata je odtujil komplet levih in desnih instrumentov, odmontiral in odtujil zadnja dvižna vrata letala ter levo in desno aerodinamično oblogo stajnih organov.

Materialna škoda znaša okoli 15.000 evrov.

PIJAN POVZROČIL PROMETNO NESREČO

Včeraj, okoli 19. ure, je 33-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, v Spuhlji zapeljal z vozišča in trčil v prometni znak in nato še v drog javne razsvetljave.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 1,21 mg/l alkohola.

Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

VOZNIK TRČIL V OBJEKT IN POBEGNIL

Sinoči, okoli 23.30, je voznik osebnega avtomobila avstrijskih registrskih oznak, v križišču Špeline ulice in Zagrebške ceste v Mariboru, zaradi nepravilne strani vožnje, trčil v trgovski objekt. Voznik in sopotnik sta iz vozila pobegnila. Policisti so enega od njiju ujeli, a trdi, da ni vozil on. V preiskavo prometne nesreče so policisti vključili tudi kriminalistične tehnike.

Materialna škoda, ki je nastala na in v objektu, znaša okoli 20.000 evrov. Policisti s preiskavo prometne nesreče nadaljujejo.