urednistvo@preteklih24.si

V kombiju prevažal kar 28 ilegalnih prebežnikov

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 181 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 49 dogodkov, s področja javnega reda in miru 35 dogodkov in s področja prometne varnosti 66 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali tatvini, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 21. 7. 2020, od 6. ure in 22. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Grčaric, Črne Vasi, Željn, Cerknice in Ljubljane izsledili in prijeli 41 tujcev (drž. Sudana, Afganistana in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Domžalah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in gotovino. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države

Včeraj zvečer so policisti na ljubljanski obvoznici ustavljali kombi Citroen Jumper, ki ni ustavljalo na znake policije. Vozilo je nato ustavilo pri izvozu Rudnik, iz njega pa je zbežalo več oseb. V postopku je bilo ugotovljeno, da je 24 letni slovenski državljan v družbi s še eno do sedaj neznano osebo v vozilu prevažal 28 tujcev (državljanov Afganistana in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so jih poleg osumljenca v kratkem času prijeli v bližini ustavljenega vozila. Osumljencu je bila odvzeta prostost zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, nadaljuje pa se zbiranje obvestil. Postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 10. uro se je na Adamičevi cesti v Grosuplju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar odvzel prednost voznici. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 16. ure se je na cesti med Ljubljano in Igom zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 14.30 se je na cesti Radeče – Litija zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 14. uro se je na Zapuški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.41 mg/l v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.