urednistvo@preteklih24.si

Policisti pridržali pijanega 39-letnega kršitelja

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti včeraj prejeli 317 klicev občanov. 74 klicev je bilo interventnih, trije nujni.


Slika je simbolična

 

 

Nepravilna stran in smer vožnje je bila lani, ko je na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrlo 27 ljudi, najpogostejši vzrok prometnih nesreč. 11 oseb je umrlo zaradi nepravilne smeri in strani vožnje.

V nadaljevanju o dveh močno pijanih kolesarjih, ki sta včeraj povzročila prometni nesreči in se lažje poškodovala.

Nekaj čez poldne je na Cesti v Trnovlje, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča in alkoholiziranosti padel 51-letni kolesar, ki je imel 1,42 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Nekaj pred 16. uro so policisti prometno nesrečo kolesarja obravnavali tudi v Šentrupertu. 55-letni kolesar je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel 1,31 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Obema kolesarjema so policisti izdali plačilna naloga.

Včeraj nekaj pred 19 uro je na Operativno komunikacijski center poklicalo več občanov, ki so sporočili, da na območju Nove vasi, Črnolice, Zgornjih Selc in Ponikve, vse na območju Policijske postaje Šentjur, divja voznik
osebnega vozila, ki z vožnjo ogroža sebe in ostale udeležence v cestnem prometu. Vozilo so policisti izsledili na območju Ponikve, vendar voznik ni ustavil in je z neprilagojeno hitrostjo in drzno vožnjo bežal pred policisti. V
Hotunjah je zapeljal v jarek in peš zbežal. Vozilo je vozil 19-letni voznik, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so policisti mu zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

S področja kriminalitete tokrat policisti poročajo o treh tatvinah.

Na Dečkovi cesti v Celju je neznani storilec iz dveh novih tovornih vozil ukradel kardan, tri akumulatorje in katalizator.

Iz tovornega vozila, parkiranega pred trgovino v Medlogu, je neznani storilec ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

V večernih urah so policisti bili obveščeni še o tatvini štirih pnevmatik s platišči. Neznani storilec jih je ukradel z osebnega vozila, parkiranega pri pokopališču v Šempetru v Savinjski dolini. Ko se je lastnica vrnila do vozila je le to stalo na lesenih podstavkih.

V Šempetru v Savinjski dolini so policisti včeraj obravnavali požar osebnega vozila. Najverjetneje je zagorelo zaradi napake na motorju, ki je v požaru tudi v celoti zgorel. Tuja krivda je izključena. Ogenj je poškodoval tudi vozilo parkirano v bližini. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj enajstkrat ukrepali v javnih in dvakrat v zasebnih prostorih.

V poznih popoldanskih urah so policisti pridržali pijanega 39-letnega kršitelja, ki ga je varnostnik zalotil pri tatvini prehranskih izdelkov, zaradi česar so policisti ga obravnavali tudi že v dopoldanskih urah. Ker se je neprimerno vedel, žalil zaposlene in obiskovalce trgovine in jim grozil ter s kršitvijo ni prenehal niti ob prihodu policistov na kraj so policisti ga pridržali do streznitve.