urednistvo@preteklih24.si

Na območju PU Murska Sobota policisti beležijo porast vlomov v stanovanjske hiše

Na območju Policijske uprave Murska Sobota v zadnjem času policisti beležijo porast vlomov v stanovanjske hiše in tatvine motornih žag ter različnih električnih orodij, predvsem iz odprtih gospodarskih poslopij. Tatvine storilci izvršujejo tako podnevi kot tudi ponoči.


Slika je simbolična

 

 

Zato policisti še posebej opozarjajo vse občane, da poskrbijo za varnost svojih objektov in svojega premoženja, da pazijo na svoje stvari, jih pospravljajo z dvorišč in vidnih mest, predvsem pa spremljajo dogajanje, saj si storilci pogosto predhodno ogledajo objekte in okolico. V primeru njihove daljše odsotnosti naj o tem obvestijo svoje najbližje in sosede ter jih zaprosijo, da jim iz poštnega nabiralnika poberejo pošto, občasno prezračijo prostore, s čimer bodo poskrbeli, da ne bo videti hiša zapuščena in bolj vabljiva za vlomilce.

V kolikor opazite sumljiva vozila ali osebe vas naprošajo, da si zabeležite registrsko številko vozila, opis oseb in smer kam so se osebe odpeljale. O tem obvestite policijo na tel. št. 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

Goljufija

Policisti PP M. Sobota so včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja goljufije. Ugotovljeno je bilo, da se je oškodovanec preko spletne strani s francoskim podjetjem dogovoril za nakup traktorja in nakazal kupnino v višini 9.600 evrov. Prodajalec se na kontakte oškodovanca več ne odziva.