urednistvo@preteklih24.si

Policisti obravnavajo goljufije pri najemu stanovanj

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 211 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 43 dogodkov, s področja javnega reda in miru 60 dogodkov in s področja prometne varnosti 80 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 8 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 21 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 20. 7. 2020, od 6. ure in 21. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brige, Kočevja in Ljubljane izsledili in prijeli 19 tujcev (drž. Pakistana, Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil prehrambne izdelke in posodo. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

Na območju Bežigrada v Ljubljani je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo temno modre barve. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.

V centru Ljubljane so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili očala. Po prvi oceni je nastalo za okoli 4.000 evrov škode.

V Šiški je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili alkoholne pijače, kavo in denar. Povzročeno je bilo za okoli 130 evrov škode.

Goljufije pri najemu stanovanj

Policisti policijske postaje Ljubljana center obravnavajo primere goljufij pri najemu stanovanj na Tesarski ulici v Ljubljani. Neznani ponudnik je preko oglasa na bolhi ali drugih socialnih omrežij oglaševal najem luksuznega stanovanja za daljše časovno obdobje po zelo ugodni ceni. Nadalje je z lažnim prikazovanjem lokacije in slik stanovanja ter svoje identitete od najemnika zvabil denar za najem. Vsak korespondenca je potekala le preko elektronske pošte. Po prejemu denarja je prekinil kontakt in se ni več odzval na sporočila. Policisti glede sumov kaznivih dejanj goljufije nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Vse morebitne oškodovance, naprošajo, da o tem takoj obvestijo Policijsko postajo Ljubljana Center na št. (01) 475 06 00. Priporočamo, da shranijo vso morebitno korespondenco in druga dokazila.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 17. ure se je na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilnega premika odvzel prednost motoristu. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 14. ure se je na Korotanski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesarka vozila v napačni smeri po kolesarski stezi. V trčenju se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 22.20 se je v Parku Mihe Potočnika v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je trčil v betonski stebriček, padel in se lažje telesno poškodoval. S kraja prometne nesreče je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UKC Ljubljana. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.