urednistvo@preteklih24.si

Voznik kombija s tremi promili alkohola v krvi, vozil po gorenjski avtocesti

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih dveh dneh sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 2 prijavi o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli dve vozili.

Dogodki:

Radovljiški policisti so včeraj zvečer obravnavali padec moškega z nižje višine in poškodbe pri njem. Moški je med delom doma zdrsnil čez oporni zid in se skotalil v potok. Tuja krivda je izključena.

Divjad je bila minuli dan dvakrat povožena v Zgornjem Brniku, enkrat pa na cesti Begunje – Rodine.

Nesreče

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami.

Na območju Žirovnice je med zaviranjem čez krmilo kolesa padla kolesarka.

Nesreča kolesarja in lažje poškodbe pri moškem je bila prijavljena tudi v Kranju.

V Lahovčah pa je motoristka zaradi nepravilnega prehitevanja trčila v osebni avtomobil. V nesreči je nastala samo materialna škoda.

Alkohol

Gorenjski policisti so minuli vikend obravnavali dva huda primera alkoholiziranih voznikov.

V petek opoldan so prometni policisti obravnavali voznika kombija, ki je na gorenjski avtocesti vozil s tremi promili alkohola (1,41 mg/l). Voznika so pridržali. Samo prometni policisti so minuli vikend iz prometa izločili sedem voznikov pod vplivom alkohola in 3 udeležence zaradi suma vožnje pod vplivom mamil.

Včeraj pa so škofjeloški policisti obravnavali voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja, z neregistriranim vozilom in 1,29 mg/l alkohola.

Kriminaliteta

Na Gabrški gori so policisti včeraj obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo, jeseniški policisti pa danes ponoči vlom v tri vozila na avtocestnem počivališču.

V enem primeru je storilec iz vozila odtujil denar, v dveh drugih primerih pa je dejanje ostalo pri poskusu.

Vlom v vozilo na avtocestnem počivališču so jeseniški policisti obravnavali tudi že v soboto ponoči. V vseh primerih so oškodovanci tujci.

Prijeti osumljenci

Kranjski policisti so na podlagi prijave sumljivega vozila v Preddvoru v soboto zvečer obravnavali tri moške z območja Novega mesta, ki jih sumijo vlomov v dve vozili. V postopku so jim zasegli vlomilsko orodje. Lastniki vozil zaenkrat ne pogrešajo ničesar. Postopek še poteka.