urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Maribor v preteklem dnevu obravnavali 11 kaznivih dejanj

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 210 klicev, od tega 57 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 11 kaznivih dejanj,
– 7 prometnih nesreč I. kategorije,
– 4 povoženja divjadi,
– 1 kršitelju cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 2 na javnih krajih in 4 v zasebnem prostoru.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj, okoli poldneva, so imeli policisti PP Gorišnica v postopku 2 državljana Hrvaške, ki sta z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so ju oglobili.

ZAPROSIL ZA MEDNARODNO ZAŠČITO

Sinoči, malo po 20. uri so policisti v bližini železniškega terminala na Teznu v Mariboru prijeli državljana Afganistana, ki je imel namen skriti se na enega od tovornih vozil, naloženih na oprtni vlak. Ker je med postopkom zaprosil za mednarodno zaščito v naši državi, so ga prepeljali v Azilni dom.

PRIJELI ŠTIRI TUJCE

Danes, okoli 4.20 so policisti na območju PP Ormož na zeleni meji prijeli štiri državljane Afganistana, ki so nedovoljeno vstopili iz Hrvaške v Slovenijo. Postopki s tujci še potekajo.