urednistvo@preteklih24.si

Motorist zaradi neprilagojene hitrosti padel in se hudo poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 139 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 30 dogodkov, s področja javnega reda in miru 36 dogodkov in s področja prometne varnosti 50 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 3 tatvine, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 6 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist peška. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih
predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med 19. 7. 2020, od 6. ure in 20. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 14 tujcev (drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Balance, rdeče barve. Lastnika je oškodoval za okoli 60 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil mini kolesi znamke Mini cooper. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 500 evrov škode.

Na območju Cerknice so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili več ročnega in električnega orodja. Podjetje je oškodovano za okoli 1.500 evrov.

Požar:

Danes ponoči smo bili obveščeni o požaru dveh zabojnikov za smeti na Ljubljanski cesti v Domžalah. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Ogenj je uničil zabojnika. Vzrok požara v katerem je nastalo okoli 200 evrov škode še ni znan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 19.20 se je na cesti med Logatcem in Žirem zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 17.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico v smeri Ljubljane. Prometna nesreča se je zgodila, ker je voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred seboj, ki se je ustavljalo zaradi gostote prometa. Pri tem se je lažje poškodoval udeleženi voznik. Policisti so povzročitelju izdali plačili nalog.

Včeraj, nekaj po 20. uri je na ljubljanski obvoznici pri rondoju Tomačevo za smer Maribor prišlo do naletnega trčenja štirih vozil. Šlo je za dve prometi nesreči, v vsaki sta bili udeleženi po dve osebni vozili. Do obeh prometnih nesreč je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V eni nesreči se je lažje poškodovala udeležena voznica. Povzročiteljema obeh nesreč je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 11. ure se je na Tomšičevi cesti v Kočevju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica zaradi neprilagojene hitrosti trčila v kolesarko, ki je vozila pred njo v isti smeri. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Danes, nekaj po polnoči se je na cesti med Vnanjimi Gorica in Notranjimi Goricami zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njej pokazal 0.61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so ji izdali plačilni nalog.