urednistvo@preteklih24.si

Kolesar padel in z glavo udaril v skalnato brežino

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 19. julija ob 15.18 uri, obravnavali vlom v osebno vozilo, ki je bilo parkirano na parkirišču na Trnovem (Mestna občina Nova Gorica).


Slika je simbolična

 

 

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec včeraj popoldne pristopil do zaklenjenega osebnega
avtomobila znamke BMW X3 in z neznanim predmetom razbil zadnjo levo sopotnikovo steklo. Nepridiprav je nato iz notranjosti vozila odvzel nahrbtnik z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg denarnice tudi osebne dokumente, bančne kartice, gotovino, fotoaparat znamke Samsung in mobilni telefon). Po izvršitvi kaznivega dejanje je storilec z odtujenimi predmeti odšel s kraja neznano kam. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Med vikendom vlomili tudi v leseno barako

Policiste OKC PU Nova Gorica so danes, 20. julija ob 11.14 uri, obvestili o vlomu v leseno barako blizu bencinskega servisa v Novi Gorici (Vojkova cesta). Po prvih zbranih podatkih je neznanec med vikendom oz. v noči iz sobote na nedeljo vlomil v omenjeno barako, vendar ničesar odtujil. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog na Goriškem

Danes, 20. julija ob 12.40 uri, so policisti v Novi Gorici 32–letnemu moškemu v postopku zasegli delce posušene zelene rastline za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zasežene posušene rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper omenjenega moškega uvedli hitri postopek zaradi kršitve določb Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V prometni nesreči I. kategorije v okolici Bovca udeleženo osebno vozilo in dva motorista

Policisti PP Bovec so včeraj, 19. julija popoldne, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo na regionalni cesti Predel – Bovec in v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je 68-letni voznik avtomobila vozil iz Predela proti Bovcu in na območju vasi Log pod Mangartom zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred seboj vozečega motorista. Po trčenju je motorista odbilo v drugega voznika motornega kolesa, ki se je pred njim ustavil. Zaradi trčenja sta oba motorista padla po vozišču, nihče od udeležencev prometne nezgode ni bil poškodovan. V nadaljevanju postopka je bil vozniku avtomobila odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Pomoč Policiji so na kraju nudili gasilci PGD Bovec.

Na območju Idrije padel in se poškodoval 65-letni kolesar

Včeraj, 19. julija ob 18.06 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije med Idrijsko Belo in Idrijo, kjer je padel in se poškodoval kolesar. Na kraju prometne nesreče z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil prometne nesreče ugotovili, da se je 65–letni kolesar peljal po lokalni cesti iz smeri Idrijske Bele proti Idriji (Podroteji). Med vožnjo na omenjeni relaciji je v blagem desnem ovinku zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča s prednjim kolesom trčil v robnik ob desnem robu vozišč zaradi česar je izgubil ravnotežje in z glavo udaril v skalnato brežino ter
obležal na vozišču (zaščitne čelade med vožnjo ni uporabljal). Po prvih ugotovitvah je kolesar utrpel površinske poškodbe glave, zaradi udarca v skalo pa je bil nekaj časa tudi v nezavesti. Kasneje so mu na kraju prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Idrija, nato pa ga je prevzela dežurna ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči, ki so ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V manjši prometni nezgodi na Bovškem udeleženo osebno vozilo

Policisti PP Bovec so danes, 20. julija v nočnem času, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na regionalni cesti med Srpenico in vasjo Žaga. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik avtomobila v desnem preglednem ovinku zapeljali desno izven vozišča, pri tem pa je najprej z desnim bočnim delom avtomobila podrsal po jekleni varnostni ograji, nato pa s prednjim desnim delom vozila trčil v betonsko odbojno ograjo. Povzročitelju je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti (rezultat je pokazal vrednost 0.32 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Bovški policisti so mu na podlagi določb Zakona o pravilih cestnega prometa prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno (za 24 ur) odvzeli vozniško dovoljenje. Kršitelju je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Neznanec s parkiranega vozila odvzel steklo vzvratnega ogledala

Danes, 20. julija dopoldne, so policisti v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade) obravnavali tatvino dela osebnega avtomobila. Z zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da je neznanec v dopoldanskih urah z osebnega avtomobila znamke VW Passat, ki je bilo parkirano na makadamskem parkirišču, odvzel steklo levega vzvratnega ogledala. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi

Danes, 20. julija zjutraj, so policiste obvestilo o povoženju divjadi (srna) blizu Kala nad Kanalom (Občina Kanal ob Soči) s strani voznika osebnega avtomobila znamke Mitsubishi. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda (poškodba odbijača in meglenke). Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.