urednistvo@preteklih24.si

Od petka do danes zjutraj, policisti PU Ljubljana izsledili in prijeli 64 ilegalnih prebežnikov

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 394 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 100 dogodkov, s področja javnega reda in miru 126 dogodkov in s področja prometne varnosti 107 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 22 tatvin, 13 vlomov (v devetih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v štirih primerih nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 28 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 11 krat v zasebnem prostoru.

Med 17. 7. 2020, od 6. ure in 19. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Starega Brega, Tomišlja, Grglja, Gornih Ložin Blok in Ljubljane izsledili in prijeli 64 tujcev (drž. Maroka, Tunizije, Kube, Pakistana in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Cult, bele barve. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v vrtno lopo, od koder je odtujil kantico z gorivom. Lastnika je oškodoval za okoli 50 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili menjalnino. Povzročeno je bilo za okoli 550 evrov škode.

Pri vlomu v stanovanje prijet osumljenec:

V petek okoli 17. ure je 29 letni osumljenec v družbi še dveh neznancev vlomil v stanovanje na območju Grosupelj, ter iz njega odtujil alkoholne pijače. Pri tem so ga zalotili in zadržali občani. Policisti so osumljenca prijeli in ga pridržali. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja velike tatvine, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan za podobna kazniva dejanja.

Požar:

Danes ponoči so policisti bili obveščeni o požaru treh zabojnikov za smeti na Kopališki cesti v Domžalah. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Vzrok požara še ni znan. Ogenj je uničil vse tri zabojnike, poškodovana pa je bila še fasada in steklo bližnjega objekta. Vzrok požara v katerem je nastalo okoli 2.000 evrov škode še ni znan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 10. ure se je na štajerski avtocesti pred predorom Podmilj v smeri Celja zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik, ki je vozil po voznem pasu avtoceste iz neznanega vzroka zapeljal najprej desno, nato pa levo na prehitevalni vozni pas, kjer je trčil v vozilo, ki je vozilo pravilno po tem pasu. Po trčenju ga je odbilo v levo kjer je trčil še v sredinsko kovinsko odbojno ograjo. V prometni nesreči je bil voznik lažje telesno poškodovan. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede prometne nesreče, kjer bodo ugotavljali tudi tehnično brezhibnost vozila. Po vseh zbranih obvestilih bodo izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 11.30 se je v naselju Krajno brdo zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v hišo ob cesti. Pri tem se je lažje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. V postopku so policisti ugotovili da cross motorno kolo, ki ga je vozil ni registrirano. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, ponoči se je na Roški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, trčil v drevo, vozilo pa je se prevrnilo na streho. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.85 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog, zoper njega bo podan tudi obdolžilni predlog na sodišče.

Včeraj, okoli 17. ure se je na Obvozni cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.94 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.