urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovan kolesar

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti včeraj prejeli 289 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih.


Slika je simbolična

 

 

Prometna varnost

Na območju Policijske uprave Celje so policisti včeraj obravnavali devet prometnih nesreč. Eno s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in sedem prometnih nesreč z materialno škodo.

Petim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozila. Po eno vozilo so policisti zasegli v Slovenj Gradcu, na Ljubnem in na Vranskem.

Dve vozili so policisti zasegli v Rogaški Slatini, kjer je eden od voznikov poleg tega, da je vozil brez vozniškega dovoljenja, vozil še pod vplivom alkohola. Alkotest mu je pokazal 0,84 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Včeraj so policisti bili obveščeni, da se je v sredo, 15. julija 2020, v prometni nesreči hudo poškodoval 68-letni kolesar, ki je s kolesom padel na makadamski cesti med Gotovljami in Zalogom.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti včeraj dopoldne obravnavali v ograjenem skladiščnem prostoru podjetja na Opekarniški cesti v Celju, kjer je voznik osebnega vozila trčil v pešca, pri čemer se je pešec lažje
poškodoval.

Kriminaliteta

Danes zjutraj so policisti bili obveščeni, da je neznani storilec iz rezervoarja delovnega stroja parkiranega na delovišču v Celju, ukradel okoli 50 litrov goriva.

Ilegalni prehod državne meje

Na območju Kunšperka so policisti sinoči, okoli 23. ure, izsledili pet oseb, ki so ilegalno vstopile v Slovenijo. Dva sta državljana Pakistana, trije so državljani Afganistana. Postopki z njimi še potekajo.