urednistvo@preteklih24.si

Med hišno preiskavo policisti zasegli več vrst prepovedanih drog

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so v sredo, 15. julija 2020, skupaj s policisti iz Enote vodnikov službenih psov Miren – SUP PU Nova Gorica na podlagi sodne odredbe na območju Šempetra pri Gorici opravili hišno in osebno preiskavo pri 25–letnem moškem.


FOTO: PU Nova Gorica

 

 

Pri preiskavi so policisti našli in zasegli večjo količino posušenih vršičkov rastline (sum prepovedane droge konoplja), prepovedane droge MDMA (ekstazi), posušene gobice in prepovedano drogo amfetamin. Prav tako je bil najden prirejen prostor z opremo za umetno gojenje prepovedane droge (konoplja) in opremo za izdelavo njenih produktov. V omenjenem prostoru in okolici je bilo najdenih in zaseženih sedem zelenih rastlin konoplje, najdeni in zaseženi so bili tudi drugi predmeti (več elektronskih tehtnic, gotovina in druge predmete).

Zasežene rastline in snovi so policisti poslali v nadaljnjo analizo. Če bo analiza zaseženih snovi pozitivna na prepovedane droge, bodo policisti 25-letnega osumljenca kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 1. odstavku 186.
člena Kazenskega zakonika KZ-1B).