urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti v preteklem dnevu obravnavali kar 21 prometnih nesreč

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 182 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 60 dogodkov, s področja javnega reda in miru 36 dogodkov in s področja prometne varnosti 56 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 5 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Med 16. 7. 2020, od 6. ure in 17. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Štajerja, Borovca in Ljubljane izsledili in prijeli 14 tujcev (drž. Irana, Maroka in Nigerije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Nakamura. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 15. ure se je na Slovenski cesti v Mengšu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču odvzel prednost voznici osebnega vozila. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 7. ure se je na Vodnikovem trgu v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar pri vključevanju v promet odvzel prednost vozniku. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.