urednistvo@preteklih24.si

80-letni nasilnež s kladivom poškodoval svojo ženo in še dva policista

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 280 klicev, od tega 78 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 25 kaznivih dejanj,
– 6 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 4 povoženja divjadi,
– 2 kršiteljema cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 2 v zasebnem prostoru.

Izpostavljamo:

ZAPROSILI ZA MEDNARODNO ZAŠČITO

Sinoči, ob 21.35 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, odkrili 7 državljanov Maroka, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Med spremljanjem oseb v uradne prostore je eden od njih stekel nazaj, v smeri Hrvaške. Ostalih 6 je v postopku zaprosilo za mednarodno zaščito v naši državi, zato so bili prepeljani v Azilni dom.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Sinoči so imeli policisti PP Gorišnica v postopku 4 državljane Poljske, ki so z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso
imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so jih oglobili.

POŠKODOVAL SVOJO ŽENO IN ŠE DVA POLICISTA

Včeraj popoldan sta bila policista PP Maribor napotena na intervencijo na Ulico bratov Greifov v Mariboru, kjer je 80-letni osumljenec kršil javni red in mir. Osumljenec je, z še neznanim predmetom, po glavi poškodoval svojo 90-letno ženo. Ženi je pomagala stanovalka bloka, osumljenec pa se je zaklenil v svoje stanovanje. Policistom vrat ni želel odpreti, iz stanovanja pa je ves čas vpil, da bo vse pobil in nato še sebe.

Policisti so na kraj poklicali gasilce, da bi s tehničnim posegom odprli vrata, ker pa bi to trajalo dalj časa, saj so bila vrata protivlomna, sta se policista odločila, da bosta zaradi preprečitve ogroženosti življenja ukrepala drugače. Po gasilski lestvi sta se pričela vzpenjati na balkon stanovanja, takrat pa je osumljenec prišel na balkon in najprej enega, nato še drugega policista polil z jedko tekočino. Obema je tekočina brizgnila v oči in jim pričela razjedati uniformo. Kljub ostri bolečini in nevarnosti za svoje zdravje ter življenje, saj je imel osumljenec v roki tudi kladivo, sta policista osumljenca obvladala in vklenila. Reševalci, ki so bili na kraju so jima takoj nudili prvo pomoč in jima izprali ter nevtralizirali oči ter tako preprečili njuni hujši poškodbi. Oba policista sta utrpela lahke telesne poškodbe, eden od njiju je moral nastopiti bolniški stalež.

Reševalci so na zdravljenje v UKC Maribor odpeljali tako poškodovano žensko, kot osumljenca.

Policisti po usmeritvah pristojne tožilke nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja Nasilje v družini, Lahka telesna poškodba in kaznivega dejanja Napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.