urednistvo@preteklih24.si

S kamnom razbil šipe na dveh vozilih

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 197 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin in tri poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so tudi en primer nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 13 primerih.

V kanalu Fazan v Luciji je nekdo z zasidranega čolna ukradel izvenkrmni motor znamke Yamaha 6.6, vreden 1100 evrov.

Popoldan so policisti bili obveščeni še o dveh krajah izvenkrmnega motorja, na isti lokaciji. Z enega čolna so ukradli izvenkrmni motor znamke Yamaha 4, vreden 1100 evrov, z drugega pa izvenkrmni motor Yamaha F6 CMHL, vreden 1300 evrov.

Ob 17. uri je policiste poklicala ženska s Hrvatinov, rekoč, da ji hoče nekdo odpeljati vozilo. Policisti so na kraju ugotovili, da sta poškodovana 60-letni moški in 54-letna ženska, poškodoval naj bi ju 45-letni sosed. Oškodovanca so oba odpeljali na pregled v SB Izola. Osumljeni je prišel do oškodovancev in od njiju zahteval, da mu iz osebnega avtomobila vrneta nahrbtnik, ki ga je pustil v njem. Ker tega nista hotela storiti je z večjim kamnom razbil okna na dveh vozilih in poskušal na silo vstopiti v stanovanjsko hišo, kar sta mu poskušala preprečiti, zato ju je fizično
napadel. Ob prihodu policistov na kraj je kraj poskušal zapustiti in policistu grozil, da ima pištolo in da ga bo ustrelil v kolikor se mu približa, nato pa je zbežal s kraja v gozdiček pod stanovanjsko hišo. Tam so ga policisti izsledili in prijeli ter mu odredili pridržanje. Pri sebi ni imel orožja. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja, povzročitev lažje telesne poškodbe, nasilništvo in poškodovanje tuje stvari (dve vozili in vhodna vrata). Odpeljan je bil tudi v SB Izola na strokovni pregled za alkohol, mamila in druga psihoaktivna zdravila.

Ob 18.30 so policiste poklicali iz lokala v Piranu, kjer je moški grozil in nadlegoval. Policisti so na kraju našli 42-letnega domačina, ki je kričal na zaposleno in ji grozil. Po ukazu, naj s kršitvijo preneha, se je pričel nedostojno vesti še do policistov, ki jim je grozil in jih zmerjal, zato so mu odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog po 6/1, 7/1,7/2 in 22/1 Zjrm-1.

V Kosezah pri Ilirski Bistrici je bila ob 21.10 prometna nesreča z udeležbo dveh vozil. 39-letni povzročitelj iz ilirske Bistrice je bočno trčil v 38-letnega voznika, zatem pa sta oba trčila še v betonski zid. 38-letnik se je v nesreči lažje poškodoval, povzročitelj je napihal 0,70 mg/l, za oba je bil odrejen tudi strokovni pregled. Promet je bil ponovno sproščen ob 1. uri. Povzročitelju sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Ob 22.45 so policisti v Babičih ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila z okolice Kopra. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,71 mg/l alkohola, sledi obdolžilni predlog.

Zasegli vozil:

– popoldan so na Istrski cesti v Kopru ustavili 40-letnega voznika tovornega vozila iz Izole, ki nima vozniškega dovoljenja.

– Ob 2.30 so na Južni cesti v Izoli ustavili 25-letnega domačina z osebnim avtomobilom, ki je vozil v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od srede, 15. 7. 2020 od 6.00 ure, do danes, 16. 7. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 31 oseb (od tega so jih 13 vrnili italijanski varnostni organi). Obravnavani po enotah: PP Ilirska Bistrica 14, PP Kozina 7, PP Koper 6 in PPIU Koper 4.

Po državljanstvih:
Afganistan 14
Pakistan 12
Egipt 3
Iran 2