urednistvo@preteklih24.si

Pri vlomu v stanovanje prijet osumljenec

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 186 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 44 dogodkov, s področja javnega reda in miru 59 dogodkov in s področja prometne varnosti 61 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini in kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 24 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 12 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 15. 7. 2020, od 6. ure in 16. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Otavic, Želimlja, Rakitne in Ljubljane izsledili in prijeli 28 tujcev (drž. Toga, Palestine, Gane, Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo, znamke Ghost, AMR 5700, belo rdeče barve. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili menjalnino. Povzročeno je bilo za okoli 500 evrov škode.

V Domžalah je bilo vlomljeno v brunarico od koder so odtujili denar in kantico z gorivom. Povzročeno je bilo za okoli 520 evrov škode.

Pri vlomu v stanovanje prijet osumljenec:

Včeraj okoli 8. ure je 33 letni osumljenec skozi okno vstopil v stanovanje na območju centra Ljubljane, ter iz njega odtujil nakit. Pri tem ga je zalotila lastnica, osumljenec pa je pobegnil skozi okno. Opazil ga je občan, ki ga je skušal zadržati. Osumljenec se mu je fizično uprl in hotel zbežati s kolesom, a so mu to preprečili tako občan kot policisti, ki so prišli na kraj. Policisti so osumljenca prijeli in ga pridržali. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil, danes pa bo priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi sumov kaznivih dejanj roparske in drzne tatvine. Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan za podobna kazniva dejanja.

Požar:

Včeraj, okoli 7.30 smo bili obveščeni o požaru v zabojniku za smeti na tovornem vozilu za prevoz odpadkov na Cankarjevi cesti v Kamniku. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar, ki ga je pričel gasiti že voznik pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Vzrok požara še ni znan. Po do sedaj zbranih podatkih naj bi gorele smeti v zabojniku. Nastalo je za okoli 5.000 evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 22. ure se je na Obvozni cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestili je do prometne nesreče prišlo, ker voznik pri zavijanju levo odvzel prednost motoristu, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.