urednistvo@preteklih24.si

Pri pokrivanju bal sena hudo poškodovan 41-moški

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti včeraj prejeli 259 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih, eden nujen.


Slika je simbolična

 

 

Prometna varnost

Včeraj zjutraj so policisti v Velenju obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala 46-letna kolesarka, ki ji je pri zavijanju na parkirišče Ceste talcev, izsilil prednost voznik kombiniranega vozila. Zaradi storjenega prekrška so policisti vozniku izdali plačilni nalog. Plačilni nalog je zaradi vožnje po napačni strani dobila tudi kolesarka.

V Marnem, na območju Policijske postaje Laško, sta včeraj zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, trčila dva motorista. Eden od njiju se je v trčenju lažje poškodoval. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 16.30 ure, so policisti v križišču Mariborske in Kidričeve ulice v Celju, v bližini bencinskega servisa, obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena kolesar in voznica osebnega avtomobila, znamke Renault Captur, srebrne barve. Voznica, ki je pripeljala po zahodni magistrali po desnem prometnem pasu, v smeri proti Teharju, je trčila v kolesarja, ki je vozil po kolesarski stezi iz smeri Aškerčeve ulice. Kolesar se je v trčenju lažje poškodoval. Oba zatrjujeta, da sta v križišče zapeljala pri zeleni luči na semaforju. Zaradi razjasnitve okoliščin trčenja pozivamo vse očividce in prosimo za informacije o prometni nesreči. Pokličejo lahko na telefonsko številko Policijske postaje Celje 03 54 26 400 ali na telefonsko številko 113.

Nekaj po 17. uri so policisti prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi na avtocesti, v bližini Šentruperta, kjer je 21-letna voznica osebnega vozila, zaradi prekratke varnostne razdalje, trčila v voznika tovornega
vozila. V trčenju se je voznica lažje poškodovala. Zaradi povzročitve prometne nesreče so policisti ji izdali plačilni nalog.

V Celju so policisti zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Kriminaliteta

Na Teharju je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo in lastniku povzročil za okoli 2.000 € škode.

Na Kidričevi ulici v Celju so policisti obravnavali tatvino dobrih 300 m energetskega kabla, vrednega okoli 5.000 €.

Iz rezervoarja delovnega stroja, parkiranega na delovišču na Ljubljanski cesti v Celju, je neznani storilec ukradel okoli 90 litrov nafte.

Na parkirišču trgovine v Žalcu so policisti obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz odklenjenega vozila ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

Nekaj po 22. uri so policisti bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Dobja. Storilec je v hišo vlomil skozi vrata terase in ukradel kovinski sef z vsebino.

Ostalo

V Razgorju so policisti obravnavali nesrečo pri delu. Pri pokrivanju bal sena se je huje poškodoval 41-letni domačin, ki mu je pri sestopu zdrsnilo in je padel dobre tri metre v globino na makadamska tla.