urednistvo@preteklih24.si

Motorist s prehitro vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu

Pred kratkim so policisti medijem poročali, da so policisti PP Bovec prejšnji vikend oz. 4. julija letos, v sodelovanju s policisti Specializirane enote za nadzor prometa Generalne policijske uprave (dalje: SENP) poostrili nadzor cestnega prometa v Zgornjem Posočju.


J

FOTO:PU Nova Gorica

 

 

Tega dne so policisti SENP obravnavali 56-letnega voznika motornega kolesa (z območja PU Ljubljana), ki je je vozil v cestnem prometu vozil v času, ko se mu izvršuje ukrep pristojnega sodišča o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja (po 113.a členu Zakona o prekrških). Voznik se ni ustavil na predpisan znak policistov oz. jih ni upošteval ter odpeljal naprej, vendar so policisti SENP omenjenega motorista uspešno ustavili na glavni cesti med Kobaridom in Tolminom (v bližini naselja Kamno). V nadaljevanju postopka so policisti SENP ugotovili, da je vozil v času ko se mu izvršuje ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, prav tako je motorist storil tudi druge ogrožujoče kršitve zaradi prekoračitve hitrosti. Zaradi tega so policisti krajevno pristojne Policijske postaje Bovec na pristojno okrajno sodišče zoper motorista podali obdolžilni predlog in mu zasegli motorno kolo.

Voznik je imel v času postopka v organizmu alkohol (0,07 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Zaradi več ugotovljenih kršitev so mu policisti SENP izdali plačilni nalog in izrekli globa v skupnem znesku 3.700,00 evrov
in 26 kazenskih točk. O vožnji v času odvzema vozniškega dovoljenja pa bo odločalo še okrajno sodišče.