urednistvo@preteklih24.si

Češka turistka med prečkanjem Soče padla v reko

Včeraj, 15. julija ob 16.36 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica s strani Regijskega centra za obveščanje obveščeni, da se je izven vasi Trenta (pri tabli za potok Limarica – blizu odcepa za izvir Soče) na regionalni cesti Bovec – Trenta padel rolkar in se poškodoval.


Slika je simbolična

 

 

Po nesreči so na kraju poleg policistov posredovali tudi gasilci PGD Bovec, ki so zavarovali kraj nesreče, pomagali pri usmerjanju prometa in nudili pomoč reševalcem NMP ZD Tolmin. Ugotovljeno je bilo, da je bil ponesrečenec 35–letni državljan Nemčije, ki se je z rolko (t.i. longboard) peljal po vozišču in pri tem padel; med rolkanjem je nemški državljan uporabljal zaščitno čelado. Po prvih podatkih je utrpel predvidoma lažjo telesno poškodbo (poškodba glave). Poškodovanega rolkarja je kasneje prevzela dežurna ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Bovec dogodek obravnavajo kot kršitev cestnoprometnih predpisov in bodo po zaključku postopka 35-letnemu nemškemu državljanu izdali plačilni nalog (pogoji za uporabo posebnih prevoznih sredstev v cestnem prometu, kršitev prvega odstavka 97. člena ZPrCP).

Med prečkanjem Soče padla v reko

Včeraj, 15. julija ob 18.39 uri, so policisti bili s strani Regijskega centra za obveščanje obveščeni o dogodku v reki Soči pri Malih koritih pri vasi Soča (Občina Bovec). Ugotovljeno je bilo, da je državljanka Češke v bližini ene od turističnih kmetij poizkušala prestopiti reko. Pri tem ji je spodrsnilo, v vodo ji je padla torbica z vsebino. Iz reke ji je pomagal češki državljan. Obe osebi sta osebi bili premraženi in podhlajeni, na brežini so ju kasneje oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin.

Iz prostorov podjetja v Renčah ukradli varilne aparate in brusilko

Danes, 16. julija nekaj po 7. uri zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom v prostore ene od gospodarskih družb na območju naselje Renče (Občina Renče-Vogrsko). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pred kratkim na neznan način vstopil v prostore omenjenega podjetja in odvzel različne predmete (več varilnih aparatov, varilno masko in brusilko) in gospodarsko družbo oškodoval za približno 5.000 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Pri slapu Boka na Bovškem padla in se poškodovala 58-letna nemška državljanka

Včeraj, 15. julija ob 14.08 uri, je bila Policija obveščena, da se je pri slapu Boka izven naselja Žaga (Občina Bovec) poškodovala pohodnica (poškodba noge). Ugotovljeno je bilo, da je 58–letni državljanki Nemčije pri sestopu od razgledne točke nenadoma spodrsnilo in pri tem padla ter si poškodovala desni gleženj. Na ogledu do razgledne točke je bila poškodovanka skupaj z njenim partnerjem. Po nesreči so na kraju posredovali člani GRZS Bovec, ki so pohodnico, katero je partner prinesel do ceste, oskrbeli in predali reševalcem NMP ZD Tolmin.

V okolici Bovca vlomili v dva nemška kombija

Včeraj, 15. julija popoldne, so policisti PP Bovec obravnavali vloma v dve tuji vozili (kombija) na parkirišču za Golobar izven vasi Kal-Koritnica (Občina Bovec). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec včeraj v parkirana kombija nemških registrskih številk znamke VW Transporter in Fiat Ducato. Iz prvega vozila (znamke VW) ni bilo ničesar odtujenega, iz drugega zaklenjenega kombija (znamke Fiat) pa je neznanec razbil prednje desno steklo in iz notranjosti odtujil torbico z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg osebnih dokumentov in kreditne kartice tudi mobilni telefon in gotovino). Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave obeh vlomov v motorna vozila podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Goriškem iz prometa izločili italijanskega voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Včeraj, 15. julija pozno zvečer, so prometni policisti v Vrtojbi ustavili 32–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije, in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven na prepovedano drogo (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je 32-letni italijanski voznik odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.