urednistvo@preteklih24.si

V Luciji žensko napadel bivši partner

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 150 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvine in tri poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so tudi en primer nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 12 primerih.

V Luciji je popoldan žensko napadel bivši partner. Poškodoval ji je vozilo in vrata poslovnega prostora. Policisti zbirajo informacije, moškemu pa sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje lahka telesna poškodba (po 122/1 KZ-1), nasilje v družini (po 191/1 in 191/3 KZ-1) in poškodovanje tuje stvari (po 220/1 KZ-1). Izrečena mu je bila tudi prepoved približevanja.

V Luciji je nekdo s čolna ukradel pomožni zunanji motor znamke Yamaha, tip F6CMH, vreden 1300 evrov.

V Izoli so ukradli žensko cestno kolo znamke Viller, črne barve z rdečimi črtami, vredno 600 evrov.

Ob 21.47 so policisti dobili prijavo, da na cesti od Bitnje proti Ilirski Bistrici vozijo štirje kolesarji brez luči. Policisti so štiri državljane Nemčije ustavili pri Merečah in vsem izdali plačilni nalog po ZPrCP 93/11-9 ter jih izločili iz prometa.

Ob 7.26 danes zjutraj  je policiste poklical voznik in povedal, da je na cesti od Senožeč proti Divači za njim na prekratki varnostni razdalji vozil osebni avto R clio. Pri tem je prižigal dolge luči, nato ga je prehitel čez polno črto in mu kazal sredinec. Ko ga je prijavitelj izsledil v Hrpeljah, ga je opozoril na napačno početje, v tem pa je nestrpen voznik začel groziti z pretepom in ga zmerjal, nato pa odpeljal s kraja. Policisti bodo po potrditvi identitete izvedli hitri postopek.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od torka, 14. 7. 2020 od 6.00 ure, do danes, 15. 7. 2020 do 6.00 ure, na območju PP Ilirska Bistrica obravnavali 4 osebe.

Po državljanstvih:
Jemen 2
Sirija 1
Afganistan 1