urednistvo@preteklih24.si

Kolesar z dvema promiloma alkohola v krvi, padel in se poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 160 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 36 dogodkov, s področja javnega reda in miru 38 dogodkov in s področja prometne varnosti 55 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 3 vlome in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 5 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 14. 7. 2020, od 6. ure in 15. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 20 tujcev (drž. Maroka, Egipta in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električno kolo znamke Apache, modre barve. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V Šiški neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil denar. Povzročil je za okoli 500 evrov materialne škode.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v vrtno uto in odtujil vrtno orodje in alkoholne pijače. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 15.30 se je na Tivolski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi voznica in voznik osebnega vozila in voznik tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo ker se voznica, ki je vozila po Tivolski cesti iz smeri Dunajske ceste proti Celovški cesti, potem ko je iz desnega zapeljala na sredinski pas ni prepričala, če to lahko stori brez nevarnosti za druge. Z vozilom je trčila v tovorno vozilo, ki je vozilo po sredinskem pasu. Po trčenju je vozilo odbilo v levo na nasprotno stran ceste, kjer je trčilo še v vozilo voznika, ki je pripeljal nasproti. Po tem trčenju pa je vozilo povzročiteljice odbilo levo izven vozišča, kjer je trčilo v steno poslovnega objekta in betonski steber ob Tivolski cesti. V prometni nesreči se je voznica, ki je povzročila nesrečo lažje poškodovala, nastala pa je tudi materialna škoda tako na vozilih kot poslovnem objektu. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 9.30 se je na Igu zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v krožišču zapeljala s ceste in trčila v rob stanovanjske hiše in drog javne razsvetljave. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 9. ure se je na Cesti na Brdo v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu robu padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 23.30 se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 1.03 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.