urednistvo@preteklih24.si

Jadralni padalec pristal na drevesu

Včeraj, 14. julija ob 12.47 uri, so policisti bili obveščeni, da se je pri koči na Doliču (Občina Bovec) poškodoval tuj planinec.


Slika je simbolična

 

 

Ugotovljeno je bilo, da se je poškodoval 19-letni državljan Avstrije, ki si je poškodoval desno nogo (zvin kolena). Na kraj so bili s strani pristojne službe napoteni reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS za reševanje v gorah z Brnika. Poškodovanega avstrijskega planinca so na kraju oskrbeli in ga s pomočjo policijskega helikopterja prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico na Jesenice.

Nesreča nemškega jadralnega padalca na Tolminskem

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili včeraj, 14. julija ob 13.07 uri, obveščeni o nesreči tujega jadralnega padalca na Tolminskem. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 30–letni jadralni padalec, državljan Nemčije, okoli 13. ure v lastni režiji vzletel na vzletišču Kobala (Občina Tolmin). Kmalu po vzletu mu je zaradi vetra delno zaprlo padalo, zaradi česar je s padalom začel spiralno padati in je na koncu pristal oz. obvisel približno šest metrov visoko na drevesu, na zelo strmem pobočju hriba Jalovnik. Nemškega jadralnega padalca so nepoškodovanega s kraja pristanka rešili člani GRS
Tolmin, ki so mu nudili pomoč pri sestopu z drevesa in snetju padala.

V Ajdovščini voznik avtomobila odklonil preizkus alkoholiziranosti

Danes, 15. julija ob 1.20 uri v nočnem času, so prometni policisti v Ajdovščini ustavili 41–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Omenjeni voznik je preizkus alkoholiziranosti odločno odklonil, zato so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških). Svoje početje bo moral kršitelj zagovarjati še pri sodniku, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Neznanec se je na Bovškem pred nekaj dnevi znesel nad parkiranim avtomobilom

Včeraj, 14. julija zjutraj, so policisti v Bovcu obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec v času med 3. in 7. julijem letos z neznanim ostrim predmetom na stranskih steklih vozila povzročil več odrgnin in po dejanju pa kraj zapustil ter odšel neznano kam. Materialna škoda znaša približno 400 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo bovški policisti o obravnavanem primeru s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nezgodi I. kategorije v Desklah udeleženi voznici avtomobilov

Včeraj, 14. julija ob 11.39 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na parkirišču v naselju Deskle in v kateri sta bili udeleženi voznici dveh osebnih vozil. Z ogledom kraja prometne
nezgode in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 40–letna voznica avtomobila (povzročiteljica) zaradi nepravilnega premika na parkirišču z zadnjim desnim delom zadela v prednji desni del drugega avtomobila, ki ga
je vozila 82–letna voznica. V prometni nezgodi ni bil nihče poškodovan. Prometni policisti so 40-letni voznici zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Manjša prometna nesreča na Idrijskem

Danes, 15. julija ob 8.46 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije s na parkirišču v Idriji (Grilčeva ulica), kjer je voznik osebnega vozila zapeljal vzvratno na parkirišče iz z zadnjim levim delom zadel v prednji desni del drugega parkiranega osebnega vozila. Policisti so starejšemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (sprememba smeri in premiki z vozilom, kršitev določil 42. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog na Goriškem

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 14. julija popoldne, v Novi Gorici 21-letnemu moškemu v postopku zasegli delce zelene posušene rastline za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Novogoriški policisti so rastlinske delce poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper mlajšega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Poškodba parkiranega vozila na Ajdovskem

Danes, 15. julija dopoldne, so policisti PP Ajdovščina obravnavali poškodbo osebnega vozila znamke VW Passat na makadamskem parkirišču v Ajdovščini (Tovarniška cesta) s strani neznanega vozila. Ajdovski policisti so primer
zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.