urednistvo@preteklih24.si

Policisti prijeli 31-letnega moškega, osumljenega več tatvin na območju celotne Slovenije

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti včeraj prejeli 260 klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih, trije nujni.


Slika je simbolična

 

 

S področja cestnega prometa poročajo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in šestih z materialno škodo.

Dvema voznikoma so policisti zasegli vozili. V Celju so policisti zasegli skuter, v Šentjurju osebno vozilo.

Na relaciji Slovenj Gradec Mislinja, v bližini odcepa za Paški Kozjak, je včeraj, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, padel motorist in se lažje poškodoval.

V Dolu pri Pristavi se je sinoči v prometni nesreči lažje poškodoval 63-letni kolesar, ki je med vožnjo po kolesarski stezi padel.

Včeraj so policisti bili obveščeni še o prometni nesreči, ki se je zgodila že v petek, 10. julija 2020, v Mislinji, kjer se je pri padcu lažje poškodoval 61-letni kolesar.

S področja kriminalitete poročajo o enajstih kaznivih dejanjih.

V Paški vasi, na območju Policijske postaje Velenje so policisti včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil v času, ko so bili lastniki na dopustu. Prostore je preiskal, ukradel ni ničesar. lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem vrat terase, kjer je vlomil.

Na Cankarjevi ulici je včeraj, okoli 18. ure, neznanec z razstavne lutke, postavljene pred trgovino, ukradel žensko obleko in pobegnil.

Na parkirišču Opekarniške ulice v Celju je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo. S poškodovanjem vrat na sovoznikovi strani je lastniku povzročil za okoli 300 evrov škode.

Včeraj so policisti bili obveščeni tudi o tatvini. Neznani storilec je z delovišča na Opekarniški ulici v Celju ukradel štiri sanitarne kotličke za vodo.

Danes ponoči so policisti bili obveščeni, da je neznanec v Velenju, na Šercerjevi in Tomšičevi ulici, zakuril dva plastična zabojnika z odpadnim papirjem. Ogenj je zabojnika v celoti uničil. V omenjenem primeru zbiramo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Poleg omenjenih kaznivih dejanj so policisti včeraj v Slovenskih Konjicah, pri poskusu tatvine, prijeli 31-letnega moškega, osumljenega več tatvin na območju celotne Slovenije. Po zbranih obvestilih ga bomo kazensko ovadili.

Na območju Policijske postaje Celje so policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Osumljenemu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja, v nadaljevanju ga bomo kazensko ovadili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj štirikrat ukrepali v javnih in petkrat v zasebnih prostorih.