urednistvo@preteklih24.si

Na štajerski avtocesti zagorelo tovorno vozilo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 190 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 60 dogodkov, s področja javnega reda in miru 50 dogodkov in s področja prometne varnosti 47 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 5 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 16 krat na javnem kraju in 10 krat v zasebnem prostoru.

Med 13. 7. 2020, od 6. ure in 14. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brega pri Ribnici, Ščurkov, Slivnice in Ljubljane izsledili in prijeli 27 tujcev (drž. Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil žensko torbico in prehrambne artikle. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Požar na vozilu:

Včeraj, nekaj po 14. uri so policisti bili obveščeni o požaru na tovornem vozilu na štajerski avtocesti za predorom Podmilj v smeri Ljubljane. Vzrok požara na vlečnem vozilu, ki je pogorel v celoti in se je deloma razširil tudi na priklopno vozilo še ni znan, kaže pa na napako motorja. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Zaradi gašenja in opravljanja posledic požara je bila do 15.30 zaprta avtocesta v smeri Ljubljane. Po do sedaj zbranih obvestilih niso podani sumi oziroma elementi kaznivega dejanja.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14. ure se je na ulici Jožeta Jame v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri vključevanju v promet odvzela prednost motoristu. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.