urednistvo@preteklih24.si

Mesec dni po padcu s kolesom, podlegel poškodbam

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 238 klicev, od tega 90 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso policisti obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 17 kaznivih dejanj,
– 1 osumljenca so policisti pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,
– 14 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 1 prometno nesrečo IV. kategorije, v kateri je 1 oseba umrla,
– 6 povoženj divjadi,
– 1 kršitelju cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelju so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja.

Izpostavljamo:

VODIČ V PRIPOR, PREBEŽNIKI NAZAJ NA HRVAŠKO

V Obvestilu PU Maribor so policisti vas v nedeljo, 12. 7. 2020, med drugim obvestili, da so policisti tistega dne, nekaj po polnoči »na območju Policijske postaje Gorišnica, skupaj z vodičem prijeli skupino sedmih ilegalnih prebežnikov«, ki so pred tem nedovoljeno vstopili v našo državo.

Vodiča, državljana Albanije so policisti pridržali in so go včeraj, 13. 7. 2020, skupaj s kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. členu
Kazenskega zakonika (KZ-1), privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zoper njega odredil pripor.

Ostalih 7 tujcev, Iraških prebežnikov, so policisti predali hrvaškim varnostnim organom.

V PROMETNI NESREČI UMRL KOLESAR

Včeraj zjutraj so nas iz UKC Maribor obvestili, da je pri njih umrl 46-letni moški, ki se je pri njih zdravil od 18. 6. 2020. Poškodovanega so v UKC Maribor pripeljali z reševalnim vozilom, policija pa o tem do sedaj ni bila obveščena.

Policisti so ugotovili, da je pokojni 18. 6. 2020 okoli 10.20 kolesaril za svojim bratom, po lokalni gozdni cesti Rogoza – Miklavž na Dravskem polju. Izven naselja Rogoza, kjer makadamsko vozišče poteka po klancu navzdol, v levem, blagem, preglednem ovinku hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim ceste in svojim sposobnostim. Zaradi tega kolesa ni več obvladoval in je nad njim izgubil oblast. Skupaj s kolesom je padel po makadamskem vozišču in se telesno poškodoval.

Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Kljub zdravniški oskrbi je že 6. 7. 2020, zaradi poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči, umrl.

Policisti bodo o prometni nesreči s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Policija je bila o prometni nesreči oz. smrti kolesarja prvič obveščena šele teden dni po njegovi smrti in skoraj mesec dni po prometni nesreči. Zaradi tega bodo mariborski prometni policisti izvedli t.i. hitri postopek o prekršku, v katerem bodo izdali odločbe o prekršku pravni osebi UKC Maribor, njeni odgovorni osebi in zdravniku, ki je poškodovanega sprejel na zdravljenje.

POD VPLIVOM ALKOHOLA POVZROČIL PROMETNO NESREČO

Včeraj popoldan je 30-letni voznik osebnega avtomobila v Trgovišču, zaradi prekratke varnostne razdalje, trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 25-letni domačin.

Povzročitelj je imel v organizmu 0,46 mg/l alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog.