urednistvo@preteklih24.si

Kronika novogoriških policistov

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so včeraj, 13. julija ob 17.55 uri, na kontrolni točki v Vrtojbi kontrolirali 30-letnega voznika osebnega avtomobila znamke BMW 630, državljan Francije, ki je na omenjeni kontrolni točki vstopal v Republiko Slovenijo.


Slika je simbolična

 

 

V nadaljevanju postopka in pri pregledu listin ugotovljeno, da je tujec posedoval ponarejeno vozniško dovoljenje. Policisti so mu osebno vozilo in ponarejen dokument zasegli, 30-letnega državljana Francije pa bodo kazensko
ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin (po 251. členu KZ-1). Glede obravnavanega primera so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Prav tako so prometni policisti zoper francoskega državljana podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče (vožnja osebnega vozila zaradi neveljavnega vozniškega dovoljenja).

Iz prometa izločili hujša kršitelja cestnoprometnih predpisov

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 13. julija ob 22.45 uri, v Ajdovščini ustavili 29–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov je bil avtomobil zasežen na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa (po 23. členu ZPrCP), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

 

Danes, 14. julija ob 8.23 uri, so policisti v Novi Gorici ustavili 35–letnega voznika osebnega avtomobila in v postopku ugotovili, da je vozil v času v času izrečenega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Prav tako je bil vozniku odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je 35-letnik odločno odklonil. Prometni policisti so mu
vozilo zasegli, hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prometna nesreča I. kategorije na Bovškem

Včeraj, 13. julija, so policisti PP Bovec obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na Bovškem z udeležbo dveh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je do nezgode prišlo okoli 11.30 ure na cesti Bovec – Trenta, v bližini vasi Soča. Nemški voznik avtodoma je vozil iz Trente proti Bovcu, pri srečevanju z neznanim večjim vozilom, bele barve, pa je med njunimi vozili prišlo do oplaženja z bočnimi ogledali. Steklo na bočnem ogledalu nemškega avtodoma se je pri tem razbilo. Bovški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V prometni nesreči I. kategorije na Ajdovskem udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 13. julija ob 17.22 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Ajdovščini z udeležbo voznic dveh osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nezgodo povzročila 77–letna voznica, ki je pri vključevanju v promet izsilila drugi (26-letni) voznici osebnega vozila. Nihče ni bil poškodovan. Povzročiteljici nesreče je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Na Tolminskem vlomili v tuje osebno vozilo

Včeraj, 13. julija ob 15.31 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v osebni avtomobil znamke Ford Mondeo, švicarskih registrskih številk, ki je bilo parkirano na parkirišču ob mostu ob reki Soči pri naselju Kamno (Občina Tolmin). Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom popoldneva vlomil v omenjeno vozilo z razbitjem stekla prednjih desnih vrat in nato iz notranjosti vozila ukradel torbico, v kateri je oškodovanec (45-letni državljan Švice) imel denarnico (500 evrov gotovine in druge osebne dokumente). Tolminski
policisti primer še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave ter na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec pred večjim trgovskim centrom na Goriškem ukradel žensko gorsko kolo

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 13. julija, obravnavali tatvino kolesa na Goriškem. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec včeraj popoldne iz parkirišča pred večjim trgovskim centrom v Novi Gorici (ulica Cesta 25. junija) odtujil odklenjeno žensko gorsko kolo znamke Specialized Pitch Expert Hardtail, črne barve. S tem dejanjem je nepridiprav lastnico kolesa oškodoval za približno 900 evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave omenjene tatvine podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v prostore teniškega kluba

Danes, 14. julija zjutraj, je bila Policija obveščena o vlomu tekom noči v prostore teniškega kluba na Goriškem. Po sedanjih ugotovitvah iz prostora ni bilo ničesar odtujenega. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.