urednistvo@preteklih24.si

79-letnik napadel 41-letnico

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 187 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, 1 vlom in tri poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so tudi en primer nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 28 primerih.

Ob 12.30 je ženska policistom sporočila, da jo je v Luciji napadel moški. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 41-letna ženska peljala z osebnim avtomobilom po cesti Valeta – Lucija, kjer jo je prehiteval in ji hupal moški voznik. Ženska je zapeljala za njim v Lucijo in mu želela povedati, da je vozil preblizu njenemu vozilu, moški pa je za tem pričel kričati nanjo in z pestjo nakazal, da jo bo udaril. Zatem je stopil proti njej in jo z roko prijel za lase ter odrinil, tako da je padla. Dogajanje je opazil 29-letni mimoidoči, ki je pristopil in moškemu rekel, naj preneha. Moški je nato odšel v hišo, kjer so ga policisti tudi izsledili. 79-letniku sledi po zaključenih postopkih ustrezen ukrep.

V zadnjem tednu je nekdo iz barke, privezane v mandraču Strunjan, ukradel izvenkrmni motor znamke Honda BF 2,3 D, vreden 700 evrov.

Ob 14.30 so policisti v Šmarjah ustavili voznika osebnega avtomobila z okolice Kopra in pri tem zaznali vonj po konoplji. Pri pregledu voznika in vozila so v prtljažniku našli črno vrečko z dvema sadikama rastline konoplja. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,00mg/l, hitri test za prepoznavo simptomov mamil pa je bil pozitiven na konopljo. Odrejen mu je bil strokovni pregled v ZD Koper, začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog po 16/5-1 in 160/3-1 čl. ZPrCP in hitri postopek po 33/1 ZPPPD.

V Ilirski Bistrici so policisti ustavili 34-letnega voznika, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo kolesa z motorjem. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog. Zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti mu je bilo odrejeno še pridržanje.

Ob 22.30 so v Komnu so ustavili 61-letnega voznika osebnega avtomobila iz Vrtojbe, ki je napihal 0,61 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.30 pa so v Izoli 19-letnemu vozniku z okolice Kopra zasegli kolo z motorjem Gilera Runer, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 13. 7. 2020 od 6.00 ure, do danes, 14. 7. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 8 oseb. Obravnavani po enotah: PP Koper 5 in PP Piran 3.

Po državljanstvih:
Kosovo 3
Maroko 3
Sirija 1
Alžirija 1