urednistvo@preteklih24.si

38-letni moški s sekiro napadel 16-letnega fanta in ga poškodoval po glavi

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 249 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Slika je simbolična

 

 

Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali so zaradi 12 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj hude telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pijan in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Novo mesto so okoli 23. ure med kontrolo prometa v Novem mestu ustavili voznika neregistriranega osebnega avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni
voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,98 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Prijeli osumljenca kaznivega dejanja Posebno huda telesna poškodba

Nekaj pred 20.30 so policiste PP Novo mesto poklicali na pomoč iz naselja v okolici Novega mesta, kjer naj bi prišlo do pretepa, eno osebo pa naj bi že odpeljali v bolnišnico. Policisti so takoj odšli na kraj in vzpostavili javni red in mir. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je zaradi spora 38-letni moški s sekiro napadel 16-letnega oškodovanca in ga poškodoval po glavi. Zaradi posebno hudih poškodb so ga iz novomeške bolnišnice odpeljali v UKC Ljubljana in po zadnjih podatkih naj bi bil v smrtni nevarnosti. Policisti in kriminalisti so 38-letnemu osumljencu odzveli prostost in ga pridržali. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja Posebno huda telesna poškodba.

Zasegli ukradena drva

Šentjernejski policisti so pri Dobruški vasi ustavili 23-letno voznico osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Med postopkom so ugotovili, da v
vozilu prevaža motorno žago in ukradena drva, ki so jih zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja tatvine, katerega sta osumljena 23-letnica in 31-letni sopotnik. Zasegli so tudi avtomobil in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom

V Gorenjem Karteljevem je nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil kotno brusilko. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1500 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu našli štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito prestopiti državno mejo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnosntim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tanče Gore in Brega pri Sinjem Vrhu izsledili in prijeli šest državljanov Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.