urednistvo@preteklih24.si

Vozil pod vplivom drog in ostal brez vozila

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 214 klicev, od tega 65 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 10 kaznivih dejanj,
– 6 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 4 povoženja divjadi,
– 2 kršiteljema cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve.

Izpostavljamo:

PRIJELI ŠTIRI TUJCE

Danes, okoli 3.15 so policisti na območju PP Ormož prijeli štiri državljane Afganistana, ki so pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopili iz Hrvaške v Slovenijo. Postopki s tujci še potekajo.

OSTAL BREZ VOZILA

Danes, malo pred 1. uro zjutraj so policisti na Ormoški cesti na Ptuju ustavili voznika neregistriranega mopeda. V postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega so mu vozilo, ki ga je vozil, zasegli.

Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da voznik v organizmu ni imel alkohola, vendar pa je bil odrejeni mu hitri test za prepoznavo drog, pozitiven na kanabis. Zaradi tega so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odločno odklonil.

Med postopkom so policisti vozniku zasegli še zavitek aluminijaste folije, v kateri je imel posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja.

Po opravljenem preliminarnem testu mu bodo izdali odločbo v t.i. hitrem postopku, za cestno prometne prekrške pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.