urednistvo@preteklih24.si

Včeraj kar trije primeri reševanja s helikopterjem

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 3 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo; 3 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.


Slika je simbolična

 

 

Dogodki:

V Gozd Martuljku je voznik danes ponoči trčil v divjad.

Nesreče v gorah

Posadka policijskega helikopterja je z ekipo za reševanje v gorah včeraj trikrat poletela v pomoč planincem. Dopoldan je ekipa reševala poškodovanega planinca na območju Prisojnika, sredi popoldneva na Konjskem prevalu, zvečer pa še na Voglu. Pri sestopu z Vogla se je izgubil obnemogli planinec. Najden in rešen je bil na neprehodnem terenu. V helikopter ga je s pomočjo vitle dvignil reševalec letalec. Tržiški gorski reševalci pa so pod Dobrčo reševali planinko po piku žuželke in na Kalu kolesarja, ki je padel na gozdni vlaki.

Serijsko je ekipa za helikoptersko reševanje reševala tudi že v petek, ko so intervencije preko dneva potekale na Planiki, Komni, Kuricah, Planjavi in gori Šitna glava.  Policisti opozarjajo na večjo previdnost, pravilno izbiro ture glede na zmožnosti in opremo ter ustrezno pripravo na pot. Hoje v gore naj se nihče ne loteva na pamet!

Kriminaliteta

Škofjeloški policisti so v Žireh obravnavali dva vloma v stanovanjski hiši. V enem primeru je bilo vlomljeno skozi kletno okno, v drugem pa skozi balkon