urednistvo@preteklih24.si

V preteklem koncu tedna, koprski policisti imeli polne roke dela

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 189 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 549 klicev. Obravnavali so 28 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 22 tatvin, 4 vlome, eno drzno tatvino in tri poškodovanja tuje stvari. Obravnavali so tudi dva primera nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 28 primerih.


Slika je simbolična

 

10. 7.2020

Zjutraj so policisti v Ilirski Bistrici ustavili 44-letnega državljana Francije. Ker pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja, so poslali mednarodno poizvedbo in ugotovili, da nima ustrezne kategorije B. Zasegli so mu vozilo, voznika pa pridržali do privedbe na sodišče.

V Izoli je nekdo s čolna ukradel izvenkrmni motor znamke Yamaha, tip F4BMHL, vreden 1200 evrov.

Piranski policisti so obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je izvajal nasilje nad partnerko in otroci, so izrekli prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

V Luciji je nekdo v kampu ukradel žensko gorsko kolo, modro bele barve, vredno 1000 evrov. Nekdo je v kampu ukradel tudi kolo znamke Rockride, vredno 250 evrov.

11. 7.2020

Ob 3.25 so policisti v Kopru odredili pridržanje 63-letnemu vozniku osebnega avtomobila iz Kopra, ki je napihal 0,64 mg/l (in si ni uredil prevoza domov). Sledi obdolžilni predlog.

Ob 4.47 so policisti bili obveščeni, da se je na avtocesti za predorom Kastelec (smer Koper) zgodila prometna nesreča. Trčila sta 21-letni voznik osebnega avtomobila (ki je napihal 0,49 mg/l) in 29-letni voznik osebnega avtomobila iz Nemčije. Vzrok je bila nepravilna stran vožnje. 21-letnemu povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 5.15 so v Izoli ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila z okolice Kopra. Alkotest je bil negativen, strokovni pregled na prepovedane droge pa je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 5.55 nas je poklical občan in povedal, da je v Kopru na parkirišču vinjena oseba z avtomobilom ljubljanskih registrskih številk podrla količek in želi odpeljati. Policisti so voznika identificirali, odrejen preizkus alkoholiziranosti pa je odklonil, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Sledi enotni obdolžilni predlog po 107/12-3 in 43/4-1 čl.

Ob 9.08 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na cesti Postojna – Razdrto, odcep za Studenec. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 40-letni voznik tovornega vozila peljal Razdrto – Postojna. Na ravnem delu pred
odcepom za Hrenovice ga je pričel prehitevati 85-letni voznik, za njima pa je pripeljal še 75-letni voznik, ki je v tem pričel prehitevati 85-letnega voznika pred seboj. 85-letnik je pospešil, 75-letnik pa se je ustrašil in ga je pričelo zanašati. S svojim osebnim avtomobilom je trčil v tovorno vozilo, ki ga je odbilo v drevo, nato pa se je prevrnil na bok. Voznik in popotnik sta bila lažje telesno poškodovana in odpeljana na urgenco v ZD Postojna. 75-letnemu vozniku je bil izdan plačilni nalog po 98/2-1 in 52/3-1/2 ZPrCP (prehitevanje čez neprekinjeno ločilno črto in prehitevanje vozila, ki že prehiteva). 85-letnemu vozniku pa po 98/2 ZPrCP (prehitevanje čez neprekinjeno ločilno črto).

V izolski marini je nekdo ukradel izvenkrmni motor, znamke Mercury 5, vreden 1000 evrov.

Dopoldan nas je poklicalo več občanov z Nove vasi nad Dragonjo. V Novi vasi je namreč potekala javna prireditev “Praznik vina in česna”, skozi vas pa je, kljub znaku o prepovedi prometa (dovoljeno le za lokalni promet), peljalo veliko vozil s tujo registracijo. Policisti so zadevo preverili na kraju. Izdali so šest plačilnih nalogov zaradi kršitve prometne signalizacije in pomagali preusmeriti kolono.

Ob 22.25 so policisti v Postojni ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila z okolice Postojne. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1,15 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

12. 7.2020

Ob 5.49 je bila prometna nesreča v Čehovinih. 22-letni voznik osebnega avtomobila je peljal iz Čehovinov proti Trebižanom in pred deloviščem prevozil rdečo luč, nasproti pa je pripeljal 30-letni voznik iz Ljubljane in sta čelno trčila. Potnica v vozilu drugega se je v nesreči lažje poškodovala, prav tako tudi 22-letni povzročitelj. Odrejen mu je bil strokovni pregled za alkohol in prepovedane droge.

V Strunjanu je nekdo s plovila ukradel izvenkrmni motor znamke Yamaha, tip F 2,5 AMHL, leto izdelave 2016, vreden 600 evrov, z drugega plovila pa izvenkrmni motor Mercury F6MLHS, vreden 1.200 evrov.

V Ankaranu je nekdo ukradel moško gorsko kolo, znamke Merida, sive barve.

Ob 13.53 so policisti prejeli obvestilo, da je v Dolnjem Zemonu moški padel z vprege. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 57-letni domačin pred gospodarskim poslopjem v kočijo vpregel dva konja in z vprego nameraval zapeljati proti svoji stanovanjski hiši. Med vožnjo sta se konja iz neznanega vzroka splašila, on pa ju ni mogel obvladati. Padel je s sedišča kočije in nezavesten obležal na travniku. Odpeljan je bil v UKC Ljubljana.

V Izoli je nekdo vlomil v klet in ukradel moško cestno kolo Cube Litening, vredno 2.500 evrov.

Ob 18.30 so policisti na cesti Kastelec – Kozina peljali za motoristom, ki ni hotel ustaviti na znake za ustavitev. Ustavili so za na Kozini. 46-letni voznik iz Kranja je peljal s povprečno hitrostjo 152 km/h. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Rižani je nekdo mladoletniku ukradel nahrbtnik, v katerem je imel mobilni telefon XAIOMI REDMI 7, kolesarsko čelado, brisačo in kopalke.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 10. 7. 2020 od 6.00 ure, do danes, 13. 7. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 46 oseb (od tega so jih 30 vrnili italijanski varnostni organi). Obravnavani po enotah: PP Ilirska Bistrica 22, PP Koper 15, PP Kozina 5, PPIU Koper 3 in PP Piran 1.

Po državljanstvih:
Afganistan 37
Pakistan 4
Palestina 1
Iran 1
Turčija 1
Maroko 1
Alžirija 1