urednistvo@preteklih24.si

Pregreto olje na štedilniku, povzročilo požar v stanovanju

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 131 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 35 dogodkov, s področja javnega reda in miru 43 dogodkov in s področja prometne varnosti 38 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 4 prometne nesreče z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan kolesar. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov
so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 15 krat na javnem kraju in 10 krat v zasebnem prostoru.

Med 12. 7. 2020, od 6. ure in 13. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Cerknice, Grosuplja in Ljubljane izsledili in prijeli 10 tujcev (drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil tablični računalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 450 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil telefon, ustnik za saksofon in snemalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.100 evrov.

Poskusa vloma v gostinska lokala, prijet osumljenec:

Včeraj okoli 23.30 so policisti v Kamniku zalotili 40-letnega osumljenca, ki je poskušal vlomiti v gostinski lokal. Nadalje so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je poskušal vlomiti še v drug bližnji gostinski lokal, kjer pa mu ni uspelo vstopiti v objekt. Osumljenca so, pridržali in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan za kazniva dejanja.

Požar:

Danes, okoli 4. ure so bili policisti obveščeni o požaru v kuhinji v enem izmed stanovanj v Ihanu. Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorelo zaradi pregretega olja na štedilniku. Nastalo je za več tisoč evrov škode. Ena oseba je bila zaradi vdihavanja dima odpeljana v KC Ljubljana, njeno življenje ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 15. ure se je na Gosposvetski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je vozil preblizu desnega roba kolesarske steze, pri tem trčil v robnik in se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 11. ure se je v naselju Dol pri Borovnici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju levo odvzel prednost kolesarju, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 12. ure se je v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.