urednistvo@preteklih24.si

Požar v sobi hotela v Solkanu

Včeraj, 12. julija ob 21.18 uri, je bila Policija obveščena o požaru v sobi hotela v Solkanu (Mestna občina Nova Gorica). Kasneje je na kraju posredovalo skupno 20 gasilcev JZ GRD Nova Gorica in PGD Nova Gorica, ki so požar v sobi v prvem nadstropju lokalizirali, pogasili, prezračili in pregledali ter posesali in delno počistili ostale prostore hotela.


Slika je simbolična

 

 

Soba je bila v omenjenem požaru uničena. Neposredno ni bil nihče ogrožen, v času požara je bilo v hotelu nastanjenih deset gostov in tamkajšnji zaposleni. Vsi gostje in zaposleni so bili evakuirani iz hotela. Požar se ni razširil
na ostale dele hotela, saj so gasilci uspešno lokalizirali in požar pogasili v omenjenem prostoru. O požaru je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in novogoriško Državno tožilstvo). Na podlagi usmeritev pristojnega Okrožnega državnega tožilstva policisti PP Nova Gorica primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih in povzročitelju, ki je znan, s pisnim poročilom obvestilo Državno tožilstvo v Novi Gorici. Odgovorna oseba lastnika objekta ocenjuje, da je v požaru nastala velika materialna škoda v višini nekaj deset tisoč evrov.

Na Idrijskem iz prometa izločili mlajšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 12. julija ob 20.33 uri, so policisti PP Idrija med nadzorom cestnega prometa pri Divjem jezeru blizu Idrije na predpisan način ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Škoda, ljubljanskih registrskih številk, ki pa na znak policistov ni ustavil in je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval proti Idriji. Idrijski policisti so se takoj zapeljali za omenjenim voznikom in ga kmalu dohitela v Idriji in pri tem opazila, da sta se voznik in sopotnik zamenjala. Novi voznik osebnega avtomobila je nato s kraja speljal in po 150 metrih (pred križiščem Idrijska bela – Idrija – Godovič) ustavil na znak policistov (z modro lučjo in kratkim zvočnim signalom). V nadaljevanju postopku je bilo ugotovljeno,
da je osebni avtomobil v času prvega ustavljanja vozil 21–letni voznik, v nadaljevanju pa 24-letni sopotnik. Slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so policisti osebno vozili zasegli v skladu z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (po 23. členu ZPrCP). Prav tako je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imel 0.19 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper 21-letnega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V prometni nesreči na Tolminskem poškodovana 80-letna sopotnica v osebnem vozilu

Včeraj, 12. julija ob 14.09 uri, so policistibili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju naselja Slap ob Idriji (Občina Tolmin) in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili; ena oseba (sopotnica) je bila v nezgodi telesno poškodovana. Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil so policisti PP Tolmin ugotovili, da je 65-letna voznica osebnega avtomobila peljala po glavni cesti II. reda št. 102 iz smeri Tolmina proti Dolenji Trebuši. V naselju Slap ob Idrijci je v križišču omenjena voznica zavila levo proti Šentviški Gori, v tistem trenutku pa je iz nasprotne
smeri pravilno pripeljal 69–letni voznik avtomobila. Voznica avtomobila na omenjenem križišču, kjer je zavila levo, ni pustila mimo vozila, s katerim se je iz nasprotne smeri pripeljal 69-letni voznik (v njegovem vozilu je bila tudi 80-letna sopotnica) in je vozil naravnost, in je posledično s prednjim desnim delom vozila trčile v prednji levi del njegovega avtomobila. V prometni nezgodi je bila starejša sopotnica telesno poškodovana in so ji prvo pomoč nudili v ZD Tolmin, nato pa je bila odpeljana na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Poleg policistov in reševalcev so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Tolmin. Policisti PP Tolmin bodo zoper 65-letno povzročiteljico prometne nesreče glede na vsa ugotovljena dejstva in težo telesni poškodb poškodovane osebe ustrezno ukrepali.

V prometni nesreči I. kategorije v Mirnu udeležena tri osebna vozila

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so danes, 13. julija ob 6.55 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v naselju Miren (Občina Miren-Kostanjevica), kjer je prišlo do trčenja med tremi osebnimi vozili. Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 64–letni voznik (povzročitelj) avtomobila vozil iz Mirna proti Lokvici in ko se je pripeljal do ene od stanovanjskih hiš v Mirnu je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo s prednjim delom vozila trčil v zadnji del drugega avtomobila, ki ga je vozila 47–letna voznica. Po trčenju je njeno vozilo odbilo naprej, tako da je s prednjim delom vozila trčila v tretje vozilo, ki ga je vozila 41–letna voznica. V prometni nezgodi nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Na kraju so poleg policistov posredovali
tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Prometni policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Neznanec na Ajdovskem med vikendom vlomil v parkirano osebno vozilo

Danes, 13. julija dopoldne, so policisti PP Ajdovščina, obravnavali vlom v osebno vozilo znamke Opel na Ajdovskem. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec med vikendom oz. v soboto, 11. julija med 15.30 in 17.30 uro, vlomil v omenjeno vozilo, ki je bilo parkirano na Predmeji (odcep za Golake) ob gozdni cesti. Storilec je po izvršenem vlomu v vozilu našel denarnico in si prisvojil nekaj sto evrov gotovine. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V Goriških Brdih vlomili v osebno vozilo

Včeraj, 12. julija ob 15.34 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v osebni avtomobil znamke BMW, ki je bilo parkirano pred eno od stanovanjskih hiš v naselju Plešivo (Občina Brda). Ugotovljeno je bilo, da je bilo v vozilo vlomljeno včeraj med 14.30 in 15.30 uro, neznani storilec pa je razbil steklo na prtljažniku vozila in iz njega ukradel torbico z vsebino. Policisti PP Nova Gorica primer še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec izkoristil krajšo odsotnost oškodovanke in iz parkiranega vozila ukradel žensko torbico

Danes, 13. julija ob 9.34 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino iz osebnega vozila v Vitovljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec danes zjutraj okrog 8.30 ure zjutraj izkoristil krajšo odsotnost oškodovanke in iz odklenjenega osebnega avtomobila znamke Opel, ki je bilo parkirano pred tamkajšnjim pokopališčem, ukradel žensko torbico z vsebino. Primer tatvine novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Obravnavani primeri vlomov

Danes, 13. julija ob 8.12 uri, so policistibili obveščeni o vlomu v gostinski lokal na območju Nove Gorice. Neznani storilec je v zgodnjih jutranjih urah vlomil skozi stranska vrata in vstopil v notranjost. Višina nastale materialne škode oškodovanci še ocenjujejo. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako je bila Policija danes, 13. julija, obveščena o vlomu v šolsko ustanovo na območju naselja Miren. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v zadnjih dneh vstopil v prostore omenjene ustanove in vlomil v več prostorov. Iz objekta ni bilo ničesar odvzeto. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policistibili danes, 13. julija zjutraj, obveščeni, da je neznanec v času od petka, 10. julija do prijave policistom, vlomljeno tudi v gradbeni kontejner, ki se nahaja na gradbišču poleg omenjene šolske ustanove. Tudi iz omenjenega gradbenega zabojnika ni bilo ničesar odvzeto. Tudi v navedenem primeru bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.