urednistvo@preteklih24.si

Izsilil prednost motoristu, slednji poškodovan v nesreči

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 797 klicev občanov. 229 klicev je bilo interventnih, trije nujni.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete so policisti obravnavali 47 zadev, s področja cestnega prometa poročajo o 30 prometnih nesrečah, zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti v zadnjih treh dneh ukrepali v 24. primerih. Petim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozila. V soboto so policisti izvedli poostren nadzor cestnega prometa. Ustavili so policisti 190 voznikov, pri 39. so policisti ugotovili prekoračitev hitrosti, 11 jih je vozilo pod vplivom alkohola.

Petek, 10 julij 2020

V petek, okoli devetih dopoldne, so policisti bili obveščeni, da je v Sv. Jerneju nad Muto zagorelo gospodarsko poslopje veliko približno 21 x 11 metrov. Iz hleva so pred ognjem uspeli pravočasno rešiti vso živino in večji del
kmetijskih strojev. Ogenj je gospodarsko poslopje v celoti uničil. Do požara je prišlo zaradi kratkega stika na električnem pastirju. Tuja krivda je izključena.

Na Polzeli so policisti obravnavali vlom v trgovino, kamor je storilec vlomil skozi vhodna vrata. Ukradel je nekaj gotovine.

V večernih urah so policisti bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Ločah. Storilec je v hišo vlomil skozi vrata terase. Ukradel je gotovino in več zlatnine.

Vlom v stanovanjsko hišo so policisti obravnavali tudi v Vojniku. V tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi okno. Ukrasti ni uspel ničesar, saj ga je pregnal alarm.

Na Ulici Bratov Vošnjakov v Celju so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanje stanovanjskega bloka. Storilec je lastnikom škodo povzročil z uničenjem ključavnice.

Sobota, 11. julij 2020

Okoli 14.30 ure se je na Mariborski cesti v Celju zgodila prometna nesreča s pobegom. Voznica kolesa z motorjem s sopotnico je vozila po kolesarski stezi Mariborske ceste iz smeri Aškerčeve ulice proti Škofji vasi. V bližini naslova Mariborska cesta 64 v Celju ji je nasproti po kolesarski stezi pripeljala neznana kolesarka in s srednjim delom kolesa trčila v pravilno vozečo voznico kolesa z motorjem. Voznica kolesa z motorjem in sopotnica sta padli, kolesarka, ki je vozila po napačni strani, ju je povprašala, če sta v redu in odpeljala dalje proti Aškerčevi ulici. Kolesarka je bila stara med 50 in 60 let, vitka, svetlolasa ter oblečena v belo majico in temne hlače. Zaradi razjasnitve okoliščin trčenja pozivajo neznano kolesarko, da se oglasi na Policijsko postajo Celje. Vse ki ste trčenje videli, prosimo za informacije.

Iz odklenjenega osebnega vozila parkiranega v Lokovici je neznani storilec ukradel denarnico z gotovino in dokumenti.

Na območju Rogatca so policisti v soboto izsledili državljana Alžirije in državljana Kosova, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Po izvedenih postopkih so policisti ju predali hrvaškim varnostnim organom.

Nedelja, 12. julij 2020

Včeraj, okoli 10.45 ure, se je zaradi nepravilnega vključevanja v promet, na Rudniški cesti v Zrečah zgodila prometna nesreča, v kateri se je poškodoval motorist. 63-letni voznik osebnega avtomobila je z dovozne ceste zapeljal na prednostno Rudniško cesto in zavijal levo ter pri tem izsilil prednost 62-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz smeri Gračiča. Vozili sta trčili. Motorist se je pri padcu hudo poškodoval.

Okoli 20.30 ure so policisti v Dobriču, na območju Policijske postaje Žalec, obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval 49-letni kolesar, ki je padel zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča.

Na Polzeli so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi balkonska vrata, pred tem pa poškodoval okno, skozi katero je poskušal vlomiti. Ukradel je gotovino, zlatnino in moško uro.

Vloma v stanovanjski hiši so policisti obravnavali tudi v Zbelovem in na Teharju. V Zbelovem je storilec v hišo vlomil skozi vrata terase. Ukradel je plašilno pištolo. Na Teharju je storilec v hišo vlomil skozi okno. Po prvih podatkih ni ničesar ukradel.

Iz kleti stanovanjskega bloka v Žiberniku, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, je neznani storilec ukradel več različnega orodja.

V Celju, v bližini Šmartinskega jezera, so policisti obravnavali vlom v osebno vozilo iz katerega je storilec ukradel gotovino.