urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Ljubljana v zadnjih 48 urah izselili in prijeli 72 ilegalnih prebežnikov

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 423 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 106 dogodkov, s področja javnega reda in miru 123 dogodkov in s področja prometne varnosti 138 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 16 tatvin, 6 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 34 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in kateri je bil huje poškodovan pešec. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 46 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 17 krat v zasebnem prostoru.

Med 10. 7. 2020, od 6. ure in 12. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rajnhava, Male Gore in Ljubljane izsledili in prijeli 72 tujcev (drž. Maroka, Afganistana, Pakistana in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil prenosni računalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V okolici Domžal v Ljubljani je neznani storilec vlomil v klet in odtujil tri kolesa. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili gotovino. Povzročeno je bilo za okoli 2.400 evrov škode.

Požara:

Včeraj, okoli 18.30 so policisti bili obveščeni o požaru v Viru pri Domžalah. Iz do sedaj še neznanega vzroka je zagorelo v garaži stanovanjske hiše, požar pa se je razširil še na vozilo znamke Fiat punto, ki je bil v garaži in sosednji prostor pralnice. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Vzrok požara še ni znan. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 3.30 so policisti bili obveščeni o požaru na območju Domžal, kjer je zagorel traktor, ki je bil parkiran ob gospodarskem poslopju. Požar se je razširil tudi na del poslopja, v katerem je bila živina. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Vzrok požara na traktorju še ni znan. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, okoli 18. ure se je na Slovenski cesti zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik vozila s prednostjo in pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je pešec v času ko je na semaforju gorela rdeča luč prečkal vozišče. Vanj je trčilo vozilo na nujni vožnji. Pešec je bil pri tem huje poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 9. ure se je na Rojski cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju levo odvzel prednost mopedistu, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

V petek, okoli 13. ure se je na cesti med Turnšam in Dobom zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu robu padla in se lažje telesno poškodovala.