urednistvo@preteklih24.si

Z dvema promiloma alkohola v krvi, zadel in hudo poškodoval peško

Včeraj, 9. julija ob 19.06 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije izven naselja Kobarid in v kateri je bila udeležena starejše peška in voznik osebnega avtomobila; ena oseba je bila huje telesno poškodovana.


Slika je simbolična

 

 

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nezgode je bilo ugotovljeno, da je 50-letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti iz Kobarida proti naselju Svino. Med vožnjo na ravnem delu ceste je v kraju imenovanem »Pri štalah« po srečevanju z nasproti vozečim neznanim vozilom pripeljal pred začasno na desni bankini postavljen prometni znak za nevarnost (delo na cesti) in s prednjim desnim kolesom avtomobila oplazil podstavek omenjenega prometnega znaka. 50-letni voznik hitrosti vožnje ni prilagodil stanju vozišča, preglednosti, vidljivosti ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da lahko ustavi pred oviro, ki jo, glede na okoliščine, lahko pričakuje (neprilagojena hitrost). Voznik avtomobila je zatem s prednjim desnim delom avtomobila zadel 78-letno peško, ki je hodila ob desnem robu vozišča proti naselju Svino.

Po trčenju je omenjena peška hudo poškodovana (utrpela je poškodbe glave in drugih delov telesa) obležala ob desnem robu vozišča. O nesreči je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Prav tako je bil 50-letnemu vozniku v nadaljevanju postopka odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola ( 1.04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka); slednjemu je bil nato odrejen strokovni pregled v ZD Tolmin. Kasneje so hudo poškodovano peško na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči in jo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Pomoč na kraju so policistom in reševalcem nudili tudi gasilci PGD Kobarid.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo 50-letnega povzročitelja prometne nesreče na podlagi vseh ugotovljenih dejstev kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu (po določilu 324. člena KZ-1).