urednistvo@preteklih24.si

Včeraj več poškodovanih jadralnih padalcev

Včeraj, 9. julija ob 16.55 uri, so policisti bili obveščeni, da se je pri pristanku na Letališču Bovec poškodovala 39–letna jadralna padalka, državljanka Madžarske.


Slika je simbolična

 

 

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je omenjena jadralna padalka okoli 16.30 ure skočila skupaj še z skupino 8 padalcev iz letala znamke Pilatus PC-6. Pri pristanku z jadralnim padalom jo je zaradi vetra odneslo proti vzhodu na rob letališča, kjer je s telesom zadela v kovinsko ograjo. Po nesreči so poškodovano padalko njeni prijatelji odpeljali v Zdravstveni dom v Tolmin, kjer so ji nudili prvo pomoč, nato pa je bila napotena na nadaljnji pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

…na Goriškem pa 50-letni jadralni padalec, oba državljana Madžarske

Prav tako so policisti PP Nova Gorica danes, 10. julija ob 11.24 uri, obravnavali nesrečo tujega jadralnega padalca (sum poškodbe hrbtenice) na pristajališču za jadralne padalce Lijak pri Šmihelu (Mestna občina Nova Gorica). Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je pri pristanku poškodoval 50–letni jadralni padalec, državljan Madžarske. Po nudeni pomoči na kraju so ga reševalci NMP ZD Nova Goric z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico Šempeter pri Gorici.

Na Kobariškem vlomili v tuje osebno vozilo

Včeraj, 9. julija ob 18.50 uri, so policisti obravnavali vlom v osebni avtomobil na območju vasi Podbela (Občina Kobarid). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec včeraj popoldne na parkirišču v bližini mostu ob reki Nadiži vlomil v osebni avtomobil znamke VW Golf, nemških registrskih številk in iz vozila ukradel dve denarnici z vsebino (približno 250 evrov gotovine, kreditne kartice in druge osebne dokumente) na škodo dveh nemških državljanov. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje, po zaključku preiskave bo podana kazenska ovadba na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Bovškem vlomili v osebno vozilo

Policisti PP Bovec so bili v sredo, 8. julija, s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v osebni avtomobil znamke KIA, čeških registrskih številk na Bovškem (pri trdnjavi Kluže). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tega dne vlomil v omenjeno vozilo znamke in iz njega ukradel nahrbtnik z vsebino (v njem je 71-letni državljan Češke imel osebne dokumente, dve denarnici z gotovino, bančne kartice in PIN kode za omenjene bančne kartice, mobilni telefon, digitalni fotoaparat itd.). Po izvršenem kaznivem dejanju je storilec z odtujenimi predmeti odšel neznano kam. Včeraj, 9. julija, so bili bovški policisti s strani oškodovanca ponovno obveščeni, da je neznani storilec po izvršenem kaznivem dejanju na območju Občine Kobarid iz enega od bančnih avtomatov z odtujenimi bančnimi karticami dvigoval gotovino. Policisti PP Bovec primer še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo (po prvem odstavku 205. člena KZ-1) na novogoriško Državno tožilstvo.

Obravnavani vlom v trgovino na Cerkljanskem

Včeraj, 9. julija, so policisti PP Idrija obravnavali nedavni vlom skozi vhodna avtomatska vrata ene od trgovin v naselju Cerkno. Nepridiprav je nato skušal vlomiti še skozi notranja vrata trgovine, kar pa mu ni uspelo oziroma je dejanje opustil iz neznanega razloga; v notranjost trgovine ni vstopil. Zaradi omenjenega nezakonitega ravnanja je nastala materialna škoda za približno 220 evrov. O primeru je Policija obveščala tudi pristojne pravosodne organe. Po zaključku preiskave bodo policisti PP Idrija na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo (po prvem odstavku 205. člena KZ-1) na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v Idriji udeleženi dve vozili

Včeraj, 9. julija popoldne, so policisti PP Idrija obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo v Idriji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 33-letni voznik avtomobila ob 17.20 uri vozil iz smeri Triglavske ulice – neprednostne ceste in se vključeval v semaforiziranem križišču (ko semaforji niso delovali) na Gregorčičevo ulico v trenutku, ko je pravilno po Gregorčevi ulici iz smeri Godoviče proti središču Idrije pripeljal voznik tovornega vozila s priklopnikom, državljan Madžarske. Voznik osebnega vozila je madžarskemu vozniku izsilil prednost, ki se je sicer z vozilom izogibal v levo, vendar je kljub temu zadel osebni avtomobil po celotni desni strani. Nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Idrijski policisti so 33-letnemu vozniku osebnega avtomobila zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (vključevanje v cestni promet, kršitev 56. člena ZPrcP) izdali plačilni nalog.

Vožnje pod vplivom alkohola

Včeraj, 9. julija ob 18.10 uri, so policisti PP Bovec v naselju Soča imeli v postopku 39-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.85 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prav tako so policisti danes, 10. julija ob 1.32 uri v nočnem času, na območju naselja Orehovlje (Občina Miren-Kostanjevica) ustavili 31-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu je rezultat preizkusa pokazal, da je vozil krepko pod vplivom alkohola ( 1.13 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Slednjemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), tudi njega čaka srečanje s sodnikom, saj bo zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Tatvina gorskega kolesa v Novi Gorici

Včeraj, 9. julija, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino gorskega kolesa v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec tekom včerajšnjega popoldneva odvzel zaklenjeno gorsko kolo znamke Nakamura, z rdeče belim napisom Nakamura na okvirju kolesa, neznanih serijskih številk, ki je bilo v kolesarskem boksu pred stanovanjskim blokom (Cankarjeva ulica). Nepridiprav je z neznanim predmetom odstranil zaščitno varovala in nato z ukradenim kolesom kraj zapustil ter odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila oškodovanki povzročena materialna škoda v višini približno 450 evrov. Na podlagi predloga za pregon s strani oškodovanke bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.