urednistvo@preteklih24.si

25-letni moški hudo pretepel 26-letnika

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti včeraj prejeli 325 klicev občanov. 78 klicev je bilo interventnih, trije nujne.


Slika je simbolična

 

 

Policijsko poročilo policisti začenjajo s pozivom očividcem treh prometnih nesreč. Ena se je zgodila v Celju, dve v Velenju. O vseh so policisti bili obveščeni včeraj.

Prva prometna nesreča se je zgodila v sredo, 1. julija, ob 6.40 uri, v neposredni bližini stanovanjskega bloka na Čopovi ulici 23, v Celju, kjer je v 47-letno kolesarko, ki se je pripeljala po kolesarski stezi iz smeri Ljubljanske ceste, pred križiščem z ulico na Zelenico, trčil voznik skiroja na električni pogon. Kolesarka je padla, voznik skiroja je po trčenju ustavil, ko pa je videl, da se je kolesarka pobrala, je odpeljal naprej po kolesarski stezi proti glavni cesti. Kolesarka, ki se je v trčenju hudo poškodovala, je pomoč v celjski bolnišnici poiskala šele včeraj, ko so policisti bili o prometni nesreči tudi obveščeni.

Druga prometna nesreča se je zgodila v torek, 7. julija, ob 19.20 uri, v Šaleku, na označenem območju za pešce. Otrok, ki se je z neprilagojeno hitrostjo pripeljal s kolesom, je na ploščadi med stanovanjskimi bloki, v neposredni bližini večstanovanjske zgradbe Šalek 90, trčil v 10-letno peško. Oba otroka sta padla, kolesar se je po padcu pobral in odpeljal. Deklica, ki si je pri padcu zlomila roko, je pomoč včeraj poiskala v Splošni bolnišnici Celje.

Tretjo prometno nesrečo so policisti obravnavali včeraj, okoli 15.50 ure, na parkirišču pred glavno pošto oziroma pri trgovskem centru Spar v Velenju, na naslovu Kidričeva 2B, kjer je mladoletna voznica mopeda padla, ko se je izogibala trčenju z osebnim vozilom znamke Toyota, bele barve, s katerim je vzvratno s parkirišča zapeljal starejši voznik. Do trčenja med vozili ni prišlo. Voznik naj bi padec videl, vendar na kraju ni ustavil. Mladoletna mopedistka se je pri padcu poškodovala.

Vse, ki ste katero od omenjenih prometnih nesreč videli ali o njej karkoli veste prosijo, da pokličete na telefonsko številko 113 ali jim pošljete FB obvestilo. Za vse informacije se vnaprej zahvaljujejo.

 

V Laškem so policisti včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodovala 72-letna kolesarka, ki je bila v nesreči udeležena sama. Kolesarka je padla v podhodu pod železniško progo.

Včeraj dopoldne so policisti v Kozjem ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1.46 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano skoraj tri promile alkohola v krvi. Vozniku so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo so policisti zasegli vozila. V Radečah so policisti zasegli kolo z motorjem, v Arji vasi in v Celju pa osebni vozili.

 

V Celju, v bližini glavne avtobusne postaje, so policisti včeraj dopoldne obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilništva. 25-letni moški, doma z območja Ljubljane, je hudo pretepel 26-letnika, prav tako doma z ljubljanskega območja. Osebi naj se med seboj ne bi poznali. Hudo poškodovani 26-letnik je ostal na zdravljenju v celjski bolnišnici. 25-letnega storilca so policisti pridržali in ga bomo po zbranih obvestilih kazensko ovadili.

V Rogaški Slatini so policisti obravnavali vlom v trgovino z oblačili višjega cenovnega razreda v sklopu enega od hotelov. Storilec je iz trgovine ukradel večino oblačil in lastnikom povzročil visoko materialno škodo.

Iz skladiščnih prostorov trgovine v Selovcu, na območju Policijske postaje Dravograd, je neznani storilec ukradel 29 rol fasadnih mrež.

Okoli poldneva je neznani storilec iz trgovine v Slovenskih Konjicah ukradel več kot 20 parfumov.

V Resniku so policisti obravnavali požar osebnega vozila. Le to je zagrelo med vožnjo z Rogle. Vzrok požara je napaka na motorju. Tuja krivda je izključena. Voznik v požaru na srečo ni bil poškodovan.

V poznih popoldanskih urah so policisti požar na vozilu obravnavali tudi v Slovenj Gradcu. Tudi v tem primeru je vozilo zagorelo med vožnjo, najverjetneje zaradi napake na električni napeljavi. Tujo krivdo za nastanek požara so policisti izključili.

V nočnih urah so policisti v Zrečah obravnavali še poškodovanje bankomata.