urednistvo@preteklih24.si

Vse več vlomov na celjskem območju

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti včeraj prejeli 249 klicev občanov. 66 klicev je bilo interventnih.


Slika je simbolična

 

 

Kriminaliteta

Včeraj so policisti bili obveščeni, da je bilo v Žalcu, v času zadnjih dveh dni, ukradeno osebno vozilo znamke Renault Captur, registrskih številk CE GZ-545, letnik 2015, kovinsko sive barve. Vozilo je bilo parkirano na parkirišču Bevkove ulice.

Sinoči so policisti bili obveščeni, da je bilo v zadnjih par dneh vlomljeno v stanovanjsko hišo v Završah pri Grobelnem. Storilec je v hišo vlomil skozi vrata terase in ukradel več nakita.

Vlom v stanovanjsko hišo so policisti včeraj obravnavali tudi v Vojniku. V tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je gotovino, ročne ure ter več steklenic alkoholnih pijač.

Danes okoli enih zjutraj so policisti v Podčetrtku obravnavali vlom v trgovino z gradbenim materialom. Storilec je v trgovino vlomil skozi kovinska vrata na zadnji strani objekta. Ukradel je kuverto z gotovino in menjalni denar.

Okoli štirih zjutraj so policisti bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Erjavčevi ulici v Celju. Vlomilca sta pregnala lastnika, ki ju je zbudil ropot, ki ga je povzročil z vlamljanjem. Ukrasti ni uspel ničesar.

Na Efenkovi ulici v Celju so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

V Draži vasi so policisti včeraj obravnavali vlom v prostore podjetje. Po do sedaj zbranih podatkih ni storilec ničesar ukradel.

Izpred trgovskega centra v Celju sta včeraj neznana ženska in moški ukradla kolesi znamk KTM in Canyon. Obe kolesi sta črne barve.

Tatvino kolesa so policisti včeraj obravnavali tudi v Velenju. Gre za kolo znamke Kilimanjaro, črno sive barve z rdečim napisom. Kolo je bilo zaklenjeno v kolesarnici stanovanjskega bloka n Koželjskega ulici.

Prometna varnost

Včeraj popoldne so nas iz Splošne bolnišnice Celje obvestili, da pri njih išče pomoč kolesar, ki je v dopoldanskih urah s kolesom padel v Vitanjskem Skomarju. Kolesar se je lažje poškodoval.

V Žalcu so policisti včeraj mladoletniku zasegli kolo s pomožnim motorjem.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj trikrat ukrepali v zasebnih in dvakrat v javnih prostorih,

Ilegalni prehod državne meje

Na območju Policijske postaje Rogaška Slatina so policisti včeraj obravnavali državljana Kosova, za katerega je razpisan ukrep prepoved vstopa na schengensko območje. Državljan Kosova je ilegalno vstopil v Slovenijo. Po
opravljenih postopkih ga bomo predali hrvaškim varnostnim organom.