urednistvo@preteklih24.si

Policisti zalotili 33 letnega osumljenca, ki je preprodal prepovedano drogo konopljo drugi osebi

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 190 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 62 dogodkov, s področja javnega reda in miru 36 dogodkov in s področja prometne varnosti 61 dogodkov.


FOTO: PU Ljubljana

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 11 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med 8. 7. 2020, od 6. ure in 9. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 20 tujcev (drž. Maroka in Libije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko gorsko kolo Merida, bele barve. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v garažo in odtujil motorno žago. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in pet slik (akvarele in grafike) neznanega avtorja. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena v dopoldanskem času v okolici Polhovega Gradca. Neznana storilka je na domu zamotila starejšega oškodovanca s pogovorom o izvedbi razkuževanja stanovanja. Med tem iz hiše odtujila gotovino in tako lastnika oškodovala za nekaj sto evrov. S kraja se je odpeljala z belim dostavnim avtom. Opis storilke: ženska srednjih let, temenih las, oblečena v temna oblačila, srednje postave. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti policijske postaje Ljubljana Moste preiskali kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Policisti so 6. 7. 2020 na območju Most zalotili 33 letnega osumljenca, ki je preprodal prepovedano drogo konopljo rastlino drugi osebi. V nadaljevanju postopka so v njegovem vozilu našli še okoli 10 g te prepovedane droge pakirane v vrečke. Po dodatno zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi o hišni preiskavi so pri osumljencu našli še okoli 1,5 kg posušene droge konoplja rastlina, okoli 50 g kokaina, okoli 500 g kamagre ter prepovedana pirotehnčna sredstva in strelivo. Osumljenec je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami, uveden pa bo tudi prekrškovni postopek po zakonu o orožju in pirotehničnih sredstvih.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 17. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju desno odvzela prednost peški na skiroju. Pri tem se peška lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 11. uro se je na Tacenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.