urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Koper, včeraj zasegli dve osebni vozili

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 161 klicev. Obravnavali so 3 prometne nesreče z materialno škodo, zasegli pa so dve vozili.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete so obravnavali 9 tatvin, 1 vlom in 1 drzno tatvino.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v petih primerih.

V Kopru na Cesti na Markovec je nekdo vlomil v kolesarnico in ukradel dve gorski kolesi. Prvo je znamke Scott, črno oranžne barve, drugo pa Focus, črno-rdeče barve. Skupaj sta vredni 1600 evrov.

Popoldan je nekdo v Portorožu izkoristil nepazljivost ženske in ji ukradel telefon Huawei, tip PRO- 10.

Ob 15.45 so na mejnem prehodu Starod policisti kontrolirali 37-letnega državljana Nemčije. V predalu armaturne plošče na sovoznikovi strani so našli teleskopsko palico, v nadaljevanju pa v nahrbtniku 6,2 g prepovedane droge konoplja. Uveden je bil hitri postopek zaradi kršitve ZPPPD po čl. 33/1 in ZORO UPB-1 po čl. 81/24.

V Kopru je nekdo izkoristil nepazljivost Izolana in mu ukradel mobilni telefon znamke Samsung, Galaxy A71, vreden 800 evrov.

Zasegi vozil:

Včeraj dopoldan so v Postojni zasegli osebni avto 56-letnemu domačinu, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja,

Ob 21.20 so v Kopru zasegli motorno kolo 24-letnemu vozniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so v zadnjih 24 urah koprski policisti obravnavali enajst oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo (Sežana – trije državljani Pakistana, Rakitovec – trije državljani Turčije, pri Šmarjah – trije državljani Irana). Dva državljana Pakistana so nam vrnili italijanski varnostni organi.