urednistvo@preteklih24.si

Kolesar padel in se hudo poškodoval

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 237 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Slika je simbolična

 

 

Posredovali so zaradi 17 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi požara, nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Huje poškodovan kolesar

Policisti PP Novo mesto so bili okoli 12. ure obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo kolesarja, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je mladoletni kolesar peljal po pločniku po Ljubljanski cesti, izgubil oblast nad kolesom, padel in se huje poškodoval. O ugotovitvah bodo policisti s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na Dolenjski ulici v Trebnjem je v noči na 9. 7. nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in v prtljažniku našel ter odtujil okoli 600 evrov.

Na parkirnem prostoru na Otočcu je med 7. 7. in 8. 7. neznanec vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

V noči na 8. 7. je na dvorišču stanovanjske hiše v Češči vasi nekdo iz rezervoarjev treh kmetijskih traktorjev iztočil in odtujil okoli 100 litrov goriva.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Tanča Gora, Dalnje Njive (PP Črnomelj), Mihalovec (PP Brežice) in Podbočje (PP Krško) izsledili in prijeli deset tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s štirimi državljani Alžirije, tremi državljani Irana, dvema državljanoma Pakistana in državljanom Kosova še niso zaključeni.