urednistvo@preteklih24.si

Trčila voznik osebnega avtomobila in kolesarka

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 10 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 3 s telesnimi poškodbami; 8 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Dogodki:

Pri Zaki v Blejskem jezeru je potapljačica našla staro mino. Policisti so kraj zavarovali, predmet pa prevzeli in na varnem mestu uničili strokovnjaki Državne enote za varstvo pred NUS. Če najdete predmet, ki bi lahko bil neeksplodirano sredstvo, ga pustite pri miru, umaknite se in pokličite 112 ali 113.

Divjad je bila minuli dan povožena v Podljubelju, v Velesovem ter med Belco in Hrušico. Na območjih, kjer srečujete divjad in kjer ste nanjo opozorjeni s prometno signalizacijo vozite bolj previdno.

Promet.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami.

Dopoldan je voznik avtobusa povzročil nalet v tri vozila pred njim. Lažje poškodovane so bile tri osebe v dveh vozilih udeležencev.

Sredi popoldneva sta v Kranju trčila voznik osebnega avtomobila in kolesarka. Voznik avtomobila je vanjo trčil med zavijanjem na križišču. Prekrškovni postopek poteka proti obema. Proti vozniku zaradi odvzema prednosti, proti kolesarki pa zaradi vožnje preko prehoda za pešce.

Še ena nesreča med osebnim avtomobilom in kolesarjem se je zvečer zgodila v Strahinju. Tudi v tej nesreči je bil razlog za nesrečo izsiljevanje prednosti voznika avtomobila. Kolesar je vozil pravilno. Kolesarja sta se v nesrečah lažje poškodovala.

Najpogostejša razloga za nesreče na strani kolesarjev sta hitrost in stran oziroma smer vožnje, na strani voznikov pa izsiljevanje prednosti na križiščih.