urednistvo@preteklih24.si

Ponoči nepridipravi ukradli kar 3 skuterje

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 65 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 258 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih se je 1 oseba huje poškodovala, 3 pa lažje.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin, 2 vloma in 4 poskuse vlomov ter 1 kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 13 primerih, dvakrat v zasebnih prostorih in enajstkrat na javnem mestu.

Na Čevljarski ulici v Kopru je neznani storilec ponoči poskušal vlomiti v 4 poslovne prostore, vendar mu to ni uspelo. Po 4 neuspešnih poskusih je nato uspel vlomiti v gostinski lokal in iz blagajne ukradel 20 evrov menjalne gotovine. Policisti so na kraju opravili ogled, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Neznani storilec je ponoči vlomil tudi v gostinski lokal na Ferrarski ulici v Kopru. Z vlomom si je prilastil 450 evrov gotovine. Tudi v tem primeru sledi kazenska ovadba

Piranski policisti obravnavajo 3 tatvine skuterjev, ki so bili odtujeni ponoči. V prvem primeru gre za skuter Piaggio Zip 50, črne barve, reg. št. KP CV-13, vreden 1.700 evrov; v drugem primeru gre za skuter znamke Piaggio Zip 25, črne barve, reg. št. KP 9E-J1, vreden 550 evrov; v tretjem primeru pa gre za Piaggio Zip 50, bele barve, reg. št. KP TM-02, vreden 900 evrov. Policisti o tatvinah in storilcu še zbirajo obvestila, po zaključeni preiskavi pa sledi kazenska ovadba.

Ob 12.06 je na hitri cesti med Bertoki in Bivjem prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Policisti so ugotovili, da je 82-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ustavljeno kompozicijo vozil podjetja DARS. Povzročitelju prometne nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

V Pradah sta ob 13.06 trčila 38-letni voznik mopeda in 68-letni motorist. Policisti so ugotovili, da je mopedist izsilil prednost motoristu, ki je padel po vozišču. V prometni nesreči sta se oba lažje poškodovala. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 17. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bila samoudeležena voznica motornega kolesa Piaggio Vespa 150. Policisti so z ogledom prometne nesreče ugotovili, da je 49-letna ženska iz Cerknice vozila iz Senožeč proti Štorjam in v blagem klancu navzdol izgubila nadzor nad motorjem ter padla po brežini. Pri prometni nesreči se je voznica motornega kolesa hudo telesno poškodovala, zato so jo reševalci odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Policisti točen vzrok prometne nesreče še ugotavljajo, po končani preiskavi pa sledi ustrezen ukrep.

Na regionalni cesti Pivka – Prestranek je ob 19.13 prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Na kraju so policisti ugotovili, da sta zaradi nepravilnega prehitevanja trčili 27-letna državljanka Nemčije in 33-letna Postojnčanka. Vozilo nemške državljanke, ki je zakrivila prometno nesrečo zaradi nepravilnega prehitevanja, se je prevrnilo na streho, zato je bil promet na cesti oviran skoraj 4 ure in je potekal izmenično enosmerno. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

Izolski policisti so ob 20.17 zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali na plaži v San Simonu. Ugotovili so, da je v tamkajšnjem gostinskem lokalu vinjen 36-letnik ostale goste pozival k pretepu. Zaradi kršitve javnega reda in miru bodo policisti zoper njega uvedli hitri postopek z odločbo.

Ob 23.11 so Ilirskobistriški policisti obravnavali tatvino denarnice vozila. Ugotovili so, da je nekdo iz odklenjenega tovornega vozila ukradel oškodovančevo denarnico z gotovino in dokumenti. Škode je za več kot 600 evrov. Podana bo kazenska ovadba.

V predoru Markovec (smer Koper) je ob 0.26 prišlo do promete nesreče, v kateri je bil samoudeležen 36-letnik iz Zg. Dupleka. Policisti so ugotovili, da je voznik v tunelu zapeljal preblizu desnemu robu in trčil v robnik, vozilo pa se je nato odbilo od robnika in se prevrnilo na streho. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,72 mg/l. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bil tunel zaprt do 2.10 ure. Zoper 36-letnika, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo policisti podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 1.06 je 32-letni moški iz Selnice ob Dravi z vozilom pri manevriranju vzvratno trčil v stanovanjsko hišo v Portorožu in s kraja pobegnil. Policisti so voznika izsledili in mu odredili alkotest, ki je pokazal rezultat 0,82 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so v zadnjih 24 urah koprski policisti obravnavali 6 oseb, državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.