urednistvo@preteklih24.si

Policisti imajo vse več dela z ilegalnimi prebežniki

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 203 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 56 dogodkov, s področja javnega reda in miru 48 dogodkov in s področja prometne varnosti 58 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 11 tatvin in 4 vlome (v petih primerih je ostalo pri poskusu).

S področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo,4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan kolesar. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 7. 7. 2020, od 6. ure in 8. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rašice, Trnovca in Ljubljane izsledili in prijeli 62 tujcev (drž. Maroka, Afganistana, Palestine in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil kolo znamke Miles. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v kletne prostore, od koder je neznani storilec odtujil kajt in zračno tlačilko. Nastalo je skupno okoli 1.800 evrov škode.

Na Vrhniki so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili mobilne telefone. Pri tem je nastalo za več tisoč evrov škode.

Prijet storilec vloma v tovorno vozilo

Včeraj okoli 13. ure so policisti zalotili 42 letnega moškega, ki je vlomil v parkirano tovorno vozilo na Šmartinski cesti v Ljubljani. Iz vozila je odtujil udarno kladivo in si pridobil okoli 300 evrov protipravne premoženjske koristi. Osumljenca so policisti prijeli in pridržali za čas zbiranja obvestil. Ko bodo zbrana obvestila bo zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 20. uri se je na Partizanski cesti v Trbovljah zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje telesno poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče in bodo izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 17. ure se je v križišču Zapuške in Kamnogoriške ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in mopedist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču odvzel prednost vozniku mopeda. Pri tem se je mopedist lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.