urednistvo@preteklih24.si

Neprilagojena hitrost botrovala prometni nesreči v Šempetru pri Gorici

Danes, 8. julija ob 12.09 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije blizu Kobarida in v kateri sta bila udeležena 65–letna voznica in 37–letni voznik osebnega avtomobila.


Slika je simbolična

 

 

Po prvih zbranih podatkih je 65-letna voznica osebnega avtomobila peljala po glavni cesti iz Kobarida proti naselju Trnovo ob Soči. V ostrem levem nepreglednem ovinku sta ji v nasprotni smeri pravilno pripeljali dve vozili. Omenjena voznica se je z avtomobilom med srečevanjem z omenjenimi vozili z avtomobilom umikala desno in nato zapeljala na robnik ter trčila v manjši zid. Pri tem se je njeno vozilo prevrnilo na levi bok. Ko se je njeno osebno vozilo prevrnilo na bok, je zadelo levi bočni del osebnega avtomobila, s katerim se je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 37-letni voznik. V prometni nezgodi je bila povzročiteljica predvidoma lažje poškodovana, po nudeni prvi pomoči na kraju so jo reševalci NMP ZD Tolmin z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Na kraju so posredovali tudi tamkajšnji gasilci. Zaradi prometne nesreče je bila cesta na tem odseku glavne ceste med Kobaridom in Bovcem krajši čas zaprta za ves promet, od 13.23 ure dalje je bila cesta ponovno odprta za promet. Bovški policisti bodo povzročiteljici prometne nezgode zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije v Šempetru pri Gorici zaradi neprilagojene hitrosti udeleženi dve vozili

Včeraj, 7. julija ob 12.01 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Šempetru pri Gorici in v kateri sta bila udeležena voznika dveh osebnih avtomobilov (43-letni voznik in 47–letna voznica). Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so ugotovili, da je bil vzrok prometne nesreče neprilagojena hitrost s strani 47-letne voznice, ki je trčila v levi bočni del avtomobila, ki ga je vozil 43-letni voznik. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan. Na kraju so posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in posuli razlite motorne tekočine z absorpcijskim sredstvom. V prometni nesreči udeležene osebe so pregledali reševalci NMP ZD Nova Gorica.

V prometni nesreči II. kategorije v Solkanu lažje poškodovan 60-letni voznik avtomobila

Včeraj, 7. julija ob 12.56 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije v krožnem križišču v Solkanu, kjer je prišlo do trčenja med osebnim avtomobilom in avtobusom. Po sedaj zbranih podatkih je voznik avtobusa pripeljal po Vojkovi cesti iz Nove Gorice in v krožnem križišču zapeljal po Cesti IX. korpusa proti središču Solkana. Drugi udeleženec, in sicer 60–letni voznik avtomobila, pa je pripeljal po Cesti IX. korpusa iz smeri Nove Gorice in v krožišču zapeljal proti centru Solkana, dohitel omenjeni avtobus in zaradi neprilagojene hitrosti z
vozilom trčil v zadnji del avtobusa. V prometni nesreči je bil 60-letni voznik osebnega vozila predvidoma lažje telesno poškodovan. Na kraju so poleg policistov PP Nova Gorica posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica, reševalci NMP ZD Nova Gorica pa so na kraju poškodovanemu vozniku nudili prvo pomoč. Novogoriški policisti so 60-letnemu povzročitelju prometne nezgode zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Poškodovanje tuje stvari

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 7. julija zjutraj, obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari na območju Šempetra pri Gorici, kjer je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval zunanjo alarmno napravo in video nadzorno kamero ene od tamkajšnih trgovin. Po dejanju je storilec kraj zapustil in odšel neznano kam. Materialno škodo oškodovanci še ocenjujejo. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave ter na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Goriškem in na Bovškem izločili dva voznika avtomobilov zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Danes, 8. julija ob 1. uri v nočnem času, so policisti v Novi Gorici ustavili 34–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven (sum prepovedane droge kanabis), zato so mu policisti odredili strokovni pregled, ki ga je voznik odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

Včeraj, 7. julija ob 20. uri, so policisti v enem od naselij na Bovškem imeli v postopku 24–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Tudi v njegovem primeru je bil rezultat odrejenega hitrega testa pozitiven na prepovedano drogo (kanabis), zato mu je bil
odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odločno odklonil. Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.