urednistvo@preteklih24.si

Iz rezervoarja tovornega vozila neznanec ukradel 500 litrov goriva

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti včeraj prejeli 287 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih.


Slika je simbolična

 

 

S področja cestnega prometa poročajo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in sedmih z materialno škodo.

Prometne nesreče z lažjimi poškodbami so policisti obravnavali v Celju, Velenju in v Pondorju.

Prva prometna nesreča z lažjimi poškodbami se je zgodila nekaj čez pol sedmo uro zjutraj na Polulah v Celju, kjer je voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, trčil v voznico osebnega vozila. Voznica se je v trčenju lažje poškodovala. Zoper voznika sledi odločba po ZPrCP.

V Velenju se je prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, zgodila nekaj minut pred sedmo uro zjutraj. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilne smeri in strani vožnje voznika osebnega vozila, ki so policisti mu zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog. Povzročitelj in voznica drugega osebnega vozila sta se v trčenju lažje poškodovala.

Okoli 17. ure se je v Pondorju lažje poškodoval kolesar, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola. V krvi je imel več kot dve promili alkohola. Kolesarju so policisti izdali plačilni nalog.

Na območju Slovenj Gradca so policisti zasegli vozilo 91-letnemu vozniku, ki mu je poteklo vozniško dovoljenje.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj ukrepali šestkrat. Enega kršitelja so policisti pridržali.

S področja kriminalitete izpostavljajo tatvino goriva, ki so policisti jo obravnavali na avtocestnem počivališču Lopata. Neznani storilec je iz rezervoarja bosanskega tovornega vozila ukradel dobrih 500 litrov goriva.

Ilegalni prehod državne meje

Danes ponoči so policisti na celjskem območju izsledili 21 ilegalnih prebežnikov. 11 državljanov Pakistana in osem državljanov Bangladeša so policisti izsledili na območju Kunšperka. 2 državljana Alžirije so policisti izsledili na območju Dobovca pri Rogatcu. Postopki z njimi še potekajo.