urednistvo@preteklih24.si

V Strunjanskem drevoredu nalet treh vozil

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 277 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč, pri katerih je nastala zgolj materialna škoda.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin, vlom in 2 kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 6 primerih, dvakrat v zasebnih prostorih in štirikrat na javnem mestu.

DNEVNI DOGODKI

V Strunjanskem drevoredu je ob 13.30 prišlo do naleta treh osebnih vozil. Pri prometni nesreči je nastala zgolj materialna škoda. Policisti so 23-letni voznici, ki je povzročila prometno nesrečo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, izdali plačilni nalog.

V zadnjih nekaj dneh je neznanec vlomil v ladijski kontejner v Luciji. Kaj je ukradel še ni znano. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 17.36 so policisti v Dolu pri Hrastovljah ustavili 44-letnika, ki vozil osebno vozilo brez vozniškega dovoljenja, prav tako je je imel na vozilu nameščene registrske tablice, ki niso pripadale vozilu. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa bo podan tudi obdolžilni predlog sodniku za prekrške

Tekom dneva je neznani storilec iz osebnega vozila, parkiranega v Fiesi, izvršil tatvino denarnice. Lastnika je s tem oškodoval za približno 500 EUR. Sledi kazenska ovadba.

Ob 21.23 sta se v Kopru sprla mlajša fanta. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru so policisti 20-letnemu Koprčanu izdali plačilni nalog.

ILEGALNE MIGRACIJE

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 23 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

Nihče od obravnavanih na območju Slovenije ni zaprosil za mednarodno zaščito. Ena oseba bo vrnjena italijanskim varnostnim organom, ostali pa bodo tekom dneva vračani hrvaškim varnostnim organom.

Po enoti obravnave
PPIU Koper 9
PP Il. Bistrica 12
PP Koper 2

Po državljanstvih:
Pakistan 6
Irak 4
Afganistan 11
Alžirija 1
Mali 1