urednistvo@preteklih24.si

Rop trgovine v Šempetru pri Gorici

Včeraj, 6. julija popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom v eno od trgovin v Šempetru pri Gorici.


Slika je simbolična

 

 

Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v času med 26. junijem in prijavo policistom vstopil na zaprto in
ograjeno dvorišče večje trgovine in iz omenjenega dvorišča odvzel več različnih predmetov (kopalniška kanalete, kopalniške pipe s tušem, večje število parapropustnih folij za strehe) ter po storjenem kaznivem dejanju z odtujenimi predmeti odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije v Batujah udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 6. julija ob 15.55 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v naselju Batuje (Občina Ajdovščina). Z ogledom kraja prometne nezgode in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 26-letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti Batuje – Preserje in v križišču z regionalno cesto zavijal desno na prednostno cesto proti naselju Selo in pri vključevanju v promet na prednostno cesto izsilil prednost drugemu vozniku osebnega avtomobila. V tistem trenutku je namreč po regionalni cesti (Dornberk – Selo) iz smeri naselja Selo pripeljal 55–letni voznik avtomobila, ki je pri talni označbi ( ločilna neprekinjena črta), pred križiščem začel prehitevati pred njim vozečega 32–letnega voznika kmetijskega traktorja s pripetim kmetijskim priključkom; voznik avtomobila ni ravnal v skladu z omejitvami, prepovedmi, in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Med osebnimi vozili je prišlo do trčenja, nihče od udeleženih voznikov v nezgodi ni bil poškodovan. Zaradi kršitve določb Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti PP Ajdovščina 26-letnemu vozniku izdali plačilni nalog (vključevanje v cestni
promet, kršitev 56. člena ZPrCP), ukrepali pa so tudi zoper drugega 55-letnega voznika avtomobila zaradi kršitve prometne zakonodaje (prometna signalizacija, kršitev 98. člena ZPrCP).

V prometni nesreči I. kategorije blizu naselja Vojsko udeleženi dve vozili

Včeraj, 6. julija ob 17.04 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije blizu naselja Vojsko (Občina Idrija) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno in osebno vozilo). Po sedaj zbranih podatkih je 76-letna voznica osebnega avtomobila peljala iz Idrije proti naselju Vojsko. Približno pol kilometra pred omenjeno vasjo ji je v nasprotni smeri pripeljalo tovorno vozilo z naloženo hlodovino. Voznica se je med srečevanjem s tovornim vozilom umikala desno oz. zapeljala preveč desno na neutrjeno bankino zaradi česar je posledično z vozilom trčila v drevo oz. PTT drog. Do stika med vozili ni prišlo. Voznica v prometni nezgodi ni bila poškodovana. Povzročiteljici prometne nesreče je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Poškodovanje osebnega vozila

Včeraj, 6. julija ob 16.33 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila znamke VW s strani drugega neznanega vozila, ki je bilo parkirano na parkirnem prostoru na območju Šempetra pri Gorici (blizu tamkajšnje bolnišnice). Novogoriški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.